Ucidere din culpa?Ajutati-ma!
Ucidere din culpa?Ajutati-ma!
Salut! Citesc constant mesajele voastre si am fost incantat sa constat ca mare parte dintre cei care scriu aici sunt bine, chiar foarte bine pregatiti. Acum a venit si randul meu sa am o problema, la care sper ca voi primi un raspuns competent.
Pe scurt: accident rutier, ora 22.30, in afara localitatii fara restrictie de viteza, soseaua uscata, fara ceata, un auto circuland cu viteza regulamentara-80km/h- a intrat in coliziune cu un biciclist care a decedat. Impactul s-a intamplat pe banda doi, biciclistul aparand brusc in fata autoturismului, probabil in incercarea de a traversa soseaua. Bicicleta nu era prevazuta cu sistem de iluminare. In urma anchetei s-au facut poze, s-au luat declaratii- sofer, pasager dreapta sofer, sofer auto ce circula pe banda unu, in spatele autoturismului implicat in accident, alccolemie sofer implicat=0, reflexe bune in ciuda starii de soc, masina in buna stare de functionare. Rezultatul necropsiei nu a iesit inca, dar mai mult ca sigur biciclistul era baut- s-a gasit o sticla de bautura spirtoasa, consumata pe jumatate, asupra sa. Ce solutii credeti ca exista? Expertul care va face expertiza este ales de catre politie? Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri.
Pe scurt: accident rutier, ora 22.30, in afara localitatii fara restrictie de viteza, soseaua uscata, fara ceata, un auto circuland cu viteza regulamentara-80km/h- a intrat in coliziune cu un biciclist care a decedat. Impactul s-a intamplat pe banda doi, biciclistul aparand brusc in fata autoturismului, probabil in incercarea de a traversa soseaua. Bicicleta nu era prevazuta cu sistem de iluminare. In urma anchetei s-au facut poze, s-au luat declaratii- sofer, pasager dreapta sofer, sofer auto ce circula pe banda unu, in spatele autoturismului implicat in accident, alccolemie sofer implicat=0, reflexe bune in ciuda starii de soc, masina in buna stare de functionare. Rezultatul necropsiei nu a iesit inca, dar mai mult ca sigur biciclistul era baut- s-a gasit o sticla de bautura spirtoasa, consumata pe jumatate, asupra sa. Ce solutii credeti ca exista? Expertul care va face expertiza este ales de catre politie? Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri.
Pai, kydd, eu am 2 intrebari: ce cauta soferul pe banda 2 de l-a "surprins" acolo nefericitul biciclist (cand in afara localitatilor se circula doar pe banda unu, iar pe 2 se depaseste), ca nu ai spus, si nu ai spus nici daca mai circula ceva pe acolo, eventual din sens opus. Zic si eu asa, ma gandesc sa nu bage, doamnie fere, povestea aia (vorba ta attorney, "la luminile" politistilor de data asta) cu reducerea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol. Dar, spre deosebire de attorney, eu nu am nici un fel de experienta in domeniu, asa ca, mai bine ascult-o pe ea.
Multumesc pentru raspuns.attorneyatlaw wrote:expertul este ales de politie dar puteti cere expert parte care sa participe la expertiza.
In principiu la bunul meu simt expertul ar trebui sa spuna "culpa exclusiva a victimei" si se da scoatere (solutia depinde exclusiv de rezultatul expertizei, din experienta mea proprie si personala)
Sa cer prezenta unui expert care sa participe la expertiza sau sa astept rezultatul expertizei politiei si sa cer o alta expertiza in situatia in care va fi necesara? Intreb aceasta deoarece pana in prezent politia a anchetat cazul cat se poate de corect. Exista planse fotografice, declaratii, bicicleta etc.
De principiu nimeni nu-ti va refuza cererea pentru expert parte. In ce priveste contra - expertiza (in cazul ca nu-ti convine rezultatul expertizei) aceasta iti va fi aprobata numai daca se va considera necesar. Daca vrei sa fii foarte sigur cere expert parte ca daca expertiza iese prost nu ai nici o garantie ca ti se aproba contra-expertiza.
Ucidere din culpa? Ajutati-ma!
Attorneyatlaw, multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine. O sa cer expert parte.
Cere expert si stai fara grija, tu sau cel care e implicat in toata treaba asta, pentru ca nu vor fi probleme. Toate probele sunt in favoarea ta sau a celui implicat. La cat sunt de "discutabili" politistii, in cazuri din astea clare se ajunge doar la NUP (neinceperea urmaririi penale) pentru ca nu cred ca s-a inceput urmarirea penala ca sa se dispuna scoaterea. Se efectueaza doar acte premergatoare. Nu cred ca incep urmarirea penala pentru a se incarca cu dosare. Asteptam sa ne spui cum evolueaza lucrurile.
Ucidere din culpa? Ajutati-ma!
jus2001, mersi de incurajare si cu siguranta o sa va tin la curent.
P.S. Nu sunt implicat decat in mod indirect, este vorba de familie.
P.S. Nu sunt implicat decat in mod indirect, este vorba de familie.
Nu va imbatati cu apa rece. Intotdeauna apare cate ceva care da peste cap totul (viteza excesiva, incalcarea unei reguli minore de circ. etc.)
Am avut un prieten care a fost condamnat pentru ucidere din culpa, intrucat in urma defectarii sistemul de franare, a iesit de pe carosabil si a accidentta mortal o persoana. Problema a fost ca la expertiza a reiesit ca avea o viteza de98 - 108 km/h.
Am avut un prieten care a fost condamnat pentru ucidere din culpa, intrucat in urma defectarii sistemul de franare, a iesit de pe carosabil si a accidentta mortal o persoana. Problema a fost ca la expertiza a reiesit ca avea o viteza de98 - 108 km/h.