aparare pe 180 al 1 c pen ..... ajutor !!!
Politistul poate fi citat ca martor in fata instantei pentru a lamuri unele imprejurari ale cauzei. Chiar daca marturia este indirecta, daca se coroboreaza cu alte probe (certificat medico-legal, declaratia partii vatamate) poate contribui la aflarea adevarului.krisstina wrote:S-ar chema incompatibilitate? Nu e prevazuta in c.p.p. pentru ca nu cred ca s-a gandit cineva la martorii-politisti. E ca si cum am chema ca martor si pe inculpat si partea vatamata si pe judecator.
Sau imi scapa ceva?
Nu exista text de lege care sa interzica acest lucru.
Iti vine sa crezi ca intr-un proces pentru furt principalii martori ai acuzarii au fost politistii care l-au alergat pe hot?
Sau ca principalul martor la o tentativa de omor este un politist aflat in exercititiul functiunii?
Eu cred ca aceia care au gandit legea au avut in vedere toate aspectele, erau si ei baieti destepti si s-au gandit la cazul in care militianul vede hotul spargand o casa si il prinde, dar nu o fi gasit martori asistenti ca, de, orele erau inaintate spre dimineata si tot omul doarme, iar procesul verbal de constatare nu prea ar avea valoare probatorie!
Parerea mea

pentru a incuviinta o proba e necesar ca aceasta sa fie, printre altele, utila si concludenta, adica sa fie de natura a duce la lamurirea situatiei de fapt, la aflarea adevarului.
nu vad concludenta si utilitatea probei cu martorii politisti, acestia doar vor relata ceea ce le-a spus partea vatamata si inculpatul, aspecte ce pot reiesi la fel de bine si din declaratiile acestora din urma.
Evident, nu este nimic gresit in a incuviinta si aceasta proba, doar ca nu vad cu ce-ar schimba soarta procesului. Pe linga faptul ca acesta se va mai lungi cu vreo citeva termene, pentru ca domnii politisti de obicei nu prea binevoiesc a se prezenta in instanta decit eventual cu mandat de aducere.
nu vad concludenta si utilitatea probei cu martorii politisti, acestia doar vor relata ceea ce le-a spus partea vatamata si inculpatul, aspecte ce pot reiesi la fel de bine si din declaratiile acestora din urma.
Evident, nu este nimic gresit in a incuviinta si aceasta proba, doar ca nu vad cu ce-ar schimba soarta procesului. Pe linga faptul ca acesta se va mai lungi cu vreo citeva termene, pentru ca domnii politisti de obicei nu prea binevoiesc a se prezenta in instanta decit eventual cu mandat de aducere.