wittmann a scris:
Da, s-ar putea respinge, dar nu ca nu ar fi indeplinita conditia cuantumului de pedeapsa
este discutabil.
e acceasi discutie cu cea postata la un moment dat pe formum
chiar de un magistrat, daca imi aduc bine aminte, referitor la faptul daca minorul poate fi arestat pentru furt (deoarece in acest caz, pedeapsa injumatatindu-se, nu ar mai depasi 10 ani).

opinia dominanta este ca sintagma "infractiunilor intentionate pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii ce nu depaseste 12 ani" se interpreteaza strict,
adica se are in vedere cuamtumul inscris in textul de incriminare fara aplicarea altor institutii (minoritatea sau tentativa.) am citit si un articol intr-un nr din Buletinul Casatiei pe 2005.
nu sunt de acord cu aceasta opinie, dar am patit-o si eu chiar intr-o cerere de liberarea provizorie a unui inculpat trimis in judecata pentru
323 C.p., ce prevede pedeapsa 3-15 ani,
fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea ce intra in scopul asocierii.

argumentul meu era ca pedeapsa pentru infractiunea in vederea savarsirii careia s-a asociat nu depaseste 7 ani,
si prin urmare acest cuantum trebuie avut in vedere la analiza conditiilor liberarii privizorii.
Tribunalul mi-a admis punctul de vedere, insa Curtea de Apel a admis recursul parchetului, si a respins cererea ca inadmisibila.
...situatia ta e oarecum asemnatoare....
cred ca este necesar un recurs in interesul legii pentru aceste situatii.---poate se sesizeaza cineva....