Hotarare definitivia si irevocabila?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
minodora

Hotarare definitivia si irevocabila?

Post by minodora » 22 Jun 2006, 11:17

Prin Legea 248/2005 parintele divortat poate iesi din tara cu copilul daca i s-a incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila fara a mai fi necesar acordul celuilalt parinte.
Necazul este ca inainte de 1993 hotararile erau numai definitive.
Aveti idee cum se poate proceda?

bog28

Post by bog28 » 22 Jun 2006, 11:30

eu zic ca se aplica regulatempus regit actum

in 1993, hotararea definitiva exprima ceea ce azi exprima hotararea irevocabila, aidca faptul ca respectiva solutie nu mai este supusa nici unei (sau niciunei ?) cai ordinare de atac. :arrow: hotararea definitiva in reglementarea din 1993 echivaleaza cu hotararea irevocabila din actuala reglementare.

minodora

Post by minodora » 22 Jun 2006, 11:33

Dar ce te faci cu cei de la frontiera care vor sa vada scris definitiv si irevocabil... :mrgreen:

cyclop

Post by cyclop » 22 Jun 2006, 11:39

minodora wrote:Dar ce te faci cu cei de la frontiera care vor sa vada scris definitiv si irevocabil... :mrgreen:
Le zici sa intre pe forum :grin:

bog28

Post by bog28 » 22 Jun 2006, 11:41

ar trebui sa stie asta, daca nu, sa se documenteze.

si daca tot nu ii dau drumul, faci plangere pentru abuz/nelgijenta in serviciu pentru nestiinta de carte, cu incalcarea dreptului constitutional la libera circulatie si daune moarle la greu :grin: :grin:

acum serios, nu stiu daca poti obtine o hotarare cu mentiunea irevocabila... oare daca faci cerere la arhiva pentru legalizare, iti face si mentiunea irevocabila :?: :!: :roll: .... ca merita intrebat la arhiva.

minodora

Post by minodora » 22 Jun 2006, 11:43

Arhiva zice ca nu... :mrgreen:

bog28

Post by bog28 » 22 Jun 2006, 11:54

ai intrebat :?: , atunci e clar... ramane solutia cu plangerea penala pentru abuz in serviciu :lol:

bibi

Post by bibi » 22 Jun 2006, 11:58

Cyclop wrote:
minodora wrote:Dar ce te faci cu cei de la frontiera care vor sa vada scris definitiv si irevocabil... :mrgreen:
Le zici sa intre pe forum :grin:
lasn ca si mie mi-au cerut juristii din primarie sa imi treaca definitiv si irevocabil .....pe o incheiere a judec. delegat la ORC.... :grin:

dibmar

Post by dibmar » 22 Jun 2006, 23:28

Cati ani are copilul? Daca are 16 situatia este mai simpla,din cate stiu eu,poate nici nu se uita la decizie.

leustean

Post by leustean » 23 Jun 2006, 05:49

Nu inteleg de ce oare nu poti obtine si mentiunea "irevocabila" pe hotarare?
Ar fi inadmisibil.
Singurul motiv pentru care ar putea refuza aplicarea acestei mentiuni ar fi acela ca hotararea sa nu fie irevocabila, pur si simplu, insa nu este asa.
Si atunci?

Adreseaza-te cu o cerere pe procedura necontencioasa prin care soliciti sa ti se aplice aceasta mentiune pe hot.
Apoi arhiva, pe baza incheierii date in acest sens, va aplica mentiunea. In felul acesta poti iesi din tara cu copilul fara sa le mai explici celor de la granita ca legea civila nu retroactiveaza, bla bla, fiindca banuiesc ca nu ai cu cine.
Eu asa cred, ca o cerere pe procedura necontencioasa nu ti se pooate refuza.

Post Reply