expertiza judiciara. cum se desfasoara. va rog mult urgent

Discutii privind procedura civila
Post Reply
serbanirina

expertiza judiciara. cum se desfasoara. va rog mult urgent

Post by serbanirina » 12 Jun 2006, 13:17

in vederea executarii silite imobiliare in dosar s-a dispus expertiza tehnica judiciara. eu fiind din partea creditorului am fost citata de expert in vederea participarii la expertiza imobilului. care sunt atributiile mele la fata locului? concret ce trebuie sa fac eu acolo ? multumesc mult

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 13 Jun 2006, 12:58

Trebuie sa te asiguri ca se desfasoara ca la carte, adica se face evaluarea cf. legii, la val. de circulatie a bunului si ca e aparat interesul creditorului-obtinerea valorii care-i acopera creanta..Exista criterii care conduc la valoare, expertul le stie si trebuie sa le aplice, iar raportul de expertiza detaliaza toate aspectele.Ghideaza-te dupa cod, art. 500 si urm. si art.411, alin.3, precum si dupa textele care privesc expertiza tehnica, art.201 si urm. :)

serbanirina

Post by serbanirina » 13 Jun 2006, 14:59

multumesc mult. de acoperit creanta clar nu se poate, cred ca voi urmari si mostenitorii in ritmul asta pentru ca suma este foarte mare.

ana_eli_o

Post by ana_eli_o » 21 Jul 2006, 00:26

robin_hood_2 wrote:Trebuie sa te asiguri ca se desfasoara ca la carte, adica se face evaluarea cf. legii, la val. de circulatie a bunului si ca e aparat interesul creditorului-obtinerea valorii care-i acopera creanta..Exista criterii care conduc la valoare, expertul le stie si trebuie sa le aplice, iar raportul de expertiza detaliaza toate aspectele.Ghideaza-te dupa cod, art. 500 si urm. si art.411, alin.3, precum si dupa textele care privesc expertiza tehnica, art.201 si urm. :)

As dori sa citesc undeva acele "criterii care conduc la valoare". Sunt mandatara si voi fi citata pentru a participa la evaluarea unui apartament bun-comun, cumparat prin Decretul-Lege 61/1990 si care face obiectul unui partaj. Cred ca va trebui sa semnez atunci ceva act!?
Neavand cunostinte de natura juridica am tot intrat pe diverse forumuri si am invatat cate ceva in acest scop ( desi mai am doar un an pana la pensionare), dar in mod concret nu am gasit ceva, in mod explicit.
Totusi, am dedus ca se folosesc Anexele din Decr.-Lege 61/1990,
inca un act pentru coeficientul de uzura (pe care de asemenea, l-am gasit) si in final, pentru aducerea la zi a pretului apart. se aplica ceva coeficient de indexare a preturilor in constructii ( pe care nu stiu de unde sa-l iau !)
Am mai dedus ca se folosesc Normele ... de aplicare a Codului Fiscal (pt. art. 771).
Daca despre aceste documente este vorba, atunci m-as descurca daca as afla acel "coeficient" pt. aducerea la zi, dar se pare ca il au numai expertii?
Va rog sa-mi dati un sfat: cum as putea afla acel coeficient?
Exista riscul ca apartamentul sa fie supraevaluat si eu sa nu observ acest lucru? Si daca va trebui sa semnez...

Va multumesc.

Post Reply