ce pedeapsa va primi un avocat in cazul unui fals ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
balenutaguffy

ce pedeapsa va primi un avocat in cazul unui fals ?

Post by balenutaguffy » 10 Jun 2006, 20:37

Dragi Colegi,
Am o mare dilema si as vrea un sfat. Cu putin timp in urma am semnat in locul unui client un contract de comodat pentru sediul social al unei societatii comerciale fara al anunta pe acesta . Am savarsit o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata deoarece ulterior am folosit respectivul contract de comodat depunandu-l la Registrul Comertului pentru a infiinta societatea. Cel cu firma cunostea ca acolo va fi doar un sediu fictiv si nu ia produs nici un fel de neplaceri celui unde am facut sediul social. Ghinion insa ca acesta a vrut sa inchirieza casa si astfel a aflat ca deja exista o societate inregistrata acolo. Atunci a facut memoriu la registru si a aflat cine este persoana care i-a facut-o. Afland acest lucru mi-a trimis o notificare prin care imi solicita sa ne intalnim pentru a discuta cu privire la aceasta situatie . Cand ne-am intalnit a inceput sa-mi povesteasca tot ceea ce s-a intamplat din momentul in care a aflat ca acolo mai este un sediu social si anume ca cei carora le inchiriase au inceput sa-l jigneasca , sa-l insulte si chiar , dupa spusele lui , ca ar fi vrut sa-l bata . El nu a reactionat in nici un fel si s-a dus la el in camera si nu a chemat politia , nu i-a dat afara pe chiriasi , ci din contra acum sunt in relatii as putea spune bune doarece urmeaza sa locuiasca 2 ani in respectivul imobil si sa desfasoare o activitate comerciala chiar(deschid un restaurant).
El imi imputa mie toate faptele chiriasilor spunand ca aceea au reactionat asa doar datorita faptului ca au aflat ca acolo este un sediu al unei alte firme si ca din aceasta cauza el imi cere mie pentru a inchide conflictul si a nu ma denunta nici la parchet , nici la baroul suma de 20 000 euro reprezentand daune materiale si morale.
Tin sa va spun ca eu sunt gravida in luna a 9 -a si ca desi l-am rugat pe respectivul domn sa se mai gandeasca la suma deoarece este aberanta si extrem de mare , pe langa faptul ca nu se justifica nici ca cheltuiala materiala , nici ca dauna morala , deoarece eu nu i-am provocat personal nici un rau pe cand dumnealui i-a provocat copilului meu un rau foarte mare de am fost la un pas sa pierd sarcina , dumnealui mi-a raspuns ceva de genul urmator : lasa -ti ca stiu eu ca dvs castigati 1000 de euro pe luna si aveti de unde daca nu vindeti ceva , vindeti masina , eu nu am masina si merg pe jos , dvs nu puteti , sau puneti ipoteca pe casa si faceti credit . Eu vreau banii si nu ma intereseaza ca nu ii aveti , mi-ati produs un cosmar si daca nu ne intelegem eu dau drumul la plangerea penala si am sa las justitia sa isi spuna cuvintul .Ma judec cu dvs si 20 de ani daca este nevoie . Iar celui caruia i-ati dat sediul vreau sa-mi dea 15 000 de euro daune , si impotriva lui voi depune plangere.
Atunci cand l-am intrebat in ce consta totusi daunele materiale deoarece suma este imensa mi-a raspuns : in renovarea fatadei casei si a parterului , chiria de 6500 euro pe care spune el va trebui sa o plateasca chiriasi dumnealui deoarece nu au reusit sa-si mute sediul de unde l-au avut aici la dumnealui , 1100 euro chiria pe prima luna pe care spune ca le-ar fi dat-o inapoi, curentul de 20 de milioane consumat pe o luna de zile , 1000 euro paza casei , 1000 euro asigurarea lui de sanatate si lista ar putea continua , deoarece el doreste sa-i platesc inclusiv ratele de la casa . Toate aceste cheltuieli pentru doar 2 saptamani deoarece el a incheiat contractul in 18 mai iar in 5 iunie noi ne-am intalnim pentru a -si spune pasul. Eu i-am propus sa mut sediul , lucru pe care l-am si facut de altfel , saptamana viitoare urmand sa iasa actele , si de asemenea sa-i platesc o suma de bani ca si pagube pentru acea sa-i zicem luna de zile de cand aceea firma isi are sediul acolo , dumnealui nu vrea asta vrea 20 000 de euro. Ce sa fac? sa merg pe instanta sau sa-i dau banii? C e sanse am pe instanta avand in vedere ca el acum ma ameninta ca daca nu ii dau banii ma denunta?
Pot sa-l dau in judecata pentru santaj? Ce sanse am sa castig daca il dau in judecata pentru santaj ? exista o inregistrare facuta cu conversatia dintre noi si de asemenea martori prezenti la intalnire care pot confirma ceea ce spun.
Este corecta suma de 20 000 de euro ? Chiar poate cere atat in instanta?
Vreau sa ma ajutati , sincer va spun ca nu stiu ce sa fac mai ales ca urmeaza sa si nasc in doar cateva zile , iar banii acestia chiar daca as vrea nu ii pot avea nicodata, cel mult pot strange 5 000 de euro , dar el vrea 20 000 de euro? Vreau un sfat?
Vreau sa stiu care pot fi consecintele pentru mine?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 10 Jun 2006, 22:19

A te "intelege" si a plati acei bani nu face decat sa te afunde si mai tare.
Sigur, orice abatere se plateste, mai devreme sau mai tarziu.
Alege sa platesti pretul corect!Adica fii de partea legii, a adevarului, chiar daca asta cere curaj.
In ceea ce priveste pedeapsa, Dreptul si Codul penal te pot lumina, ai si povestea cu circumstantele, cu individualizarea pedepselor, precum si alte povesti privind amenintarea si santajul.
De ce nu-ti iei un avocat?Scapi mai ieftin, oricum si, ceea ce e mai important, scapi de stres.
Succes!

lawprofile

Post by lawprofile » 10 Jun 2006, 23:27

ce fel de relatii contractuale aveai cu acest clent?mandat?ce fel de mandat?

aho

Post by aho » 11 Jun 2006, 09:40

Sfatul meu este sa nu platesti nimic. Chiar dc. ai plati acum, va mai cere; Esti avocat si stii ca falsul este o infr. ptr. care impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala. Va trebui insa sa suporti consecintele si/sau sa-ti gasesti un avocat care sa intoarca situatia si ai sa gasesti, cu mai putin decat 5.000 euro. Iti poti procura probe care sa-l puna si pe respectivul intr-o situatie similara cu a ta . Gaseste un penalist " pervers".
Dar, dc. scapi, fii atenta data viitoare! Personal nu sunt de acord cu aceste practici.

mariusms

Post by mariusms » 11 Jun 2006, 10:31

LAWPROFILE wrote:ce fel de relatii contractuale aveai cu acest clent?mandat?ce fel de mandat?
Si eu astept raspunsurile la intrebarile lui Lawprofile.

lawprofile

Post by lawprofile » 11 Jun 2006, 16:38

BALENUTA, am solicitat niste lamuriri pe mp.

luc4s

Post by luc4s » 11 Jun 2006, 21:57

Ii trebuia un mandat special, pe care sigur nu l-a avut.
Si eu spun la fel.Nu-i plati nimic.
Pebtru atat nu te trimite nimeni in judecata.
Dar nu stiu ce pedeapsa poti lua pe linie administrativa(de la Barou) :roll:

Post Reply