lipsa calitatii procesuale

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
mitzi

lipsa calitatii procesuale

Post by mitzi » 07 Jun 2006, 14:48

salut, am o mare problema va rog un sfat!!!
Sunt o sucursala reclamanta intr-o somatie de plata.Introduc cererea pe societatea mama si ma exprim asa:" sc x srl timisoara prin sucursala arad" dar pun stampila de sucursala.Delegatie am de la societatea mama.
Paratul invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a sucursalei de a sta in instanta ca reclamanta. Instanta ramane in pronuntare pe exceptie.
Intrebarea mea ar fi am vreo posibilitate sa acopar aceasta exceptie si care ar fi ea?in conditiile in care art 161 zice " Cand instanta constata lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale a partii sau cand reprezentantul partii nu face dovada calitatii sale, se poate da un termen pentru amplinirea acestor lipsuri."

Pelerinul

Post by Pelerinul » 07 Jun 2006, 19:31

Cred ca o atare lipsa trebuia acoperita, daca ea exista, inainte ca instanta sa ramana in pronuntare pe exceptie.
Si din punctul meu de vedere, exceptia ar trebui sa fie respinsa.
Chiar sunt curios de rezultat! :cafea:

ATX2003

Post by ATX2003 » 07 Jun 2006, 21:29

nu trebuia sa lasi instanta sa ramana in pronuntare pe exceptie, chit ca in mod normal al trebui sa o respinga daca ai mentionat societatea mama prin sucursala. Trebuia sa ceri un termen sa-ti spui pozitia fata de exceptie in scris si pana la acel termen aduceai o delegatie pentru sucursala de la societatea mama sau si invocai art.35 alin.(1) si (2) din decretul 31/1954
ART. 35
Persoana juridica isi exercita drepturile si isi indeplineste obligatiile prin organele sale.
Actele juridice facute de organele persoanei juridice, in limitele puterilor ce le-au fost conferite, sint actele persoanei juridice insasi.

De asemenea mai puteai prezenta o adresa catre instanta prin care societatea mama isi insuseste toate acte facute de sucursala. art.43 cpc
ART. 43
(2) Actele de procedura indeplinite de cel ce nu are exercitiul drepturilor procedurale sunt anulabile. Reprezentantul incapabilului sau curatorul acestuia va putea insa confirma toate sau numai o parte din aceste acte.*)

mitzi

Post by mitzi » 08 Jun 2006, 12:48

salut,
am primit un nou termen chiar daca a ramas in pronuntare pe exceptie.
s-au redeschis dezbaterile...
ce parere aveti?

Pelerinul

Post by Pelerinul » 08 Jun 2006, 18:57

dezbateri cu privire la ce??

ATX2003

Post by ATX2003 » 08 Jun 2006, 21:40

Daca ai primit un nou termen dupa ce a ramas in pronuntare pe exceptie inseamna ca a respins exceptia. dar totusi fii pregatit pentru termen cu o delegatie din partea societatii mama pentru sucursala cum ca subscrie actiunii sucursalei si ca poate sa introduca si sa sustina actiunea in numele si pentru societatea mama .

mitzi

Post by mitzi » 09 Jun 2006, 12:23

va multumesc mult!!!
dar nu am gasit reglementarea legala la "redeschiderea dezbaterilor"
In sfarsit, ma voi pregati cu o delegatie...
Sper sa castig!!!

Post Reply