competenta materiala

Discutii privind procedura civila
myado

Post by myado » 22 Sep 2005, 11:12

:-( :-( :-( apel judecat la curtea de apel bacau......primit citatie azi pt recurs la Curtea de Apel Bacauuuuuuuuuu :-( :-( :-(
total 3

myado

Post by myado » 22 Sep 2005, 13:21

am uitat sa precizez...la mine toate 3 dosarele sunt la primul termen.
1. recurs depus in 10 iunie 2004
2.recurs depus 26 iulie 2005
3.recurs depus 20 iulie 2004

michell

Post by michell » 22 Sep 2005, 13:36

Mare atentie la numarul sectiei la care a fost judecat apelul. Singurul lucru pe care il puteti face este ca dosarul sa nu fie judecat in apel si recurs la aceeasi sectie. Stim foarte bine cu totii de ce am ajuns in situatia asta.

myado

Post by myado » 22 Sep 2005, 13:46

la CA Bacau apelul l-a judecat Compl.1....si acum recursul il judeca Compl. 1....(cel putin nu e acelasi)...
la Craiova 1...acum 7
la buc sectia a VII si acum III

myado

Post by myado » 22 Sep 2005, 13:49

CA Bacau apelul l-a judecat Compl.1....si acum recursul il judeca Compl. 1....(cel putin nu e acelasi)...
vroiam sa pun un 2 pe undeva...................dar cred ca eram prea preocupata sa gasesc o metoda de a ma sinucide si am gresit.... :-( :-(

dibmar

Post by dibmar » 23 Sep 2005, 01:02

myado!!! - vrei sa spui ca eu ar trebui sa ma sinucid?
Recursul meu este la acelasi complet , tot la primul termen . Ma intrebam daca-mi vor aproba recuzarea? Ce credeti?
Dar eu tot nu inteleg cum de judeca Curtea.

excalibur

Post by excalibur » 23 Sep 2005, 06:41

dibmar wrote:Ma intrebam daca-mi vor aproba recuzarea? Ce credeti?
.
Completul este format din aceeasi judecatori sau macar include vreunul din judecatorii care s-au pronuntat asupra apelului?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 23 Sep 2005, 12:39

dibmar wrote:myado!!! - vrei sa spui ca eu ar trebui sa ma sinucid?
Recursul meu este la acelasi complet , tot la primul termen . Ma intrebam daca-mi vor aproba recuzarea? Ce credeti?
Dar eu tot nu inteleg cum de judeca Curtea.
Dupa ultima modificare a codului de proc inalta a declinat toate recursurile la curtile de apel.
am si eu unul asa la CAB. Apelul judecat de CAB

myado

Post by myado » 23 Sep 2005, 18:51

so, ce ne facem fratilor??? ne sinucidem sau ridicam exceptia?

dibmar

Post by dibmar » 24 Sep 2005, 00:27

Pt.Excalibur,
Completul 3 a judecat inainte , iar acum la fel "completul 3"-asa scrie pe citatie -,o sa vad la termen (oct.) daca sunt tot aceiasi judecatori.

Stiu ca s-au trimis multe recursuri la curte ,dar nu stiu care a fost criteriul de diferentiere , v-am spus mai am un recurs care isi mentine termenul la ICCJ,de ce nu l-au declinat "daca asa e legea "?
Oricum eu voi recuza completul sau judec.care a participat si inainte.

myado

Post by myado » 10 Oct 2005, 10:43

prima exceptie mi-a fost admisa la cap craiova; cap isi declina competenta la iccj......TRAIASCA :aplauze: :aplauze: :aplauze:

dibmar

Post by dibmar » 11 Oct 2005, 00:19

Felicitari!
Ce bine ar fi sa faca si completul "meu" la fel.

dibmar

Post by dibmar » 23 Oct 2005, 02:29

Care este opusul lui "TRAIASCA" ?

....respins.....
pt."unii muma,pt.altii ciuma"

myado

Post by myado » 07 Jun 2006, 13:32

Decizie nr. 392/2006

din 09/05/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 477 din 02/06/2006

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. II din Legea nr. 219/2005 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea si completarea Codului de procedura civila.....................
.............
Cu acelasi prilej, Curtea a respins critica privind retroactivitatea legii, dat fiind ca dispozitiile criticate sunt norme de procedura, de imediata aplicare, cu efecte pentru viitor si nu pentru trecut. De asemenea, nu este intemeiata nici critica privind incalcarea principiului controlului judiciar ierarhic, intrucat Constitutia nu consacra un asemenea principiu, ci, potrivit art. 129, numai folosirea cailor de atac prevazute de lege. Avand in vedere si prevederile constitutionale ale art. 126 alin. (2), Curtea a retinut ca legiuitorul are competenta de a stabili atat caile de atac impotriva hotararilor judecatoresti, cat si procedura de exercitare a acestora. Astfel, atunci cand calea de atac implica un control judiciar, ca in cazul recursului, nimic nu impiedica efectuarea acestui control de catre alti judecatori de la instanta care a pronuntat hotararea atacata.
Deoarece nu au intervenit elemente noi, de natura a determina reconsiderarea jurisprudentei in materie a Curtii Constitutionale, argumentarea si solutia retinute in decizia de mai sus isi mentin valabilitatea si in prezenta cauza.

Post Reply