favorizarea infractorului?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
alcali

favorizarea infractorului?

Post by alcali » 06 Jun 2006, 16:19

In urma unui chef sarbatoritul A si-a uitat camera de luat vederi in restaurantul unde sarbatorise.Se intoarce la scurt timp dupa ea, intreaba ospatarii, toti ridica din umeri, unul B dintre ei-care s-a dovedit a fi si faptasul-cheama politia.
La o scurta cercetare gasesc camera in masina lui B. In timpul u.p, dupa o intelegere ospatar- parte vatamata, acesta din urma declara ca de fapt i-o imprumutase inainte respectivului.Aflat la prinsoare cu marturiile celorlalti martori si a lui din seara respectiva, A isi schimba din nou declaratia si spune in fata instantei ca i-o furase, ca nu existase niciun acord intre ei.
Procurorul pune in miscare u.p pt "favorizarea infractorului".
ce ziceti?este?

lawprofile

Post by lawprofile » 06 Jun 2006, 16:45

da, este.

luc4s

Post by luc4s » 06 Jun 2006, 17:03

Si eu zic ca ar merge

alcali

Post by alcali » 06 Jun 2006, 17:17

:roll: am citit un pic din practica si am gasit ceva de genul ca declaratiile mincinoase nu se incadreaza in notiunea de "ajutor", nefiind acte concrete de ajutorare, la care as mai adauga si faptul ca partea vatamata isi poate schimba declaratiile, maximul de efect fiind punerea la indoiala a credibilitatii sale.
de asta am intrebat.

mariusms

Re: favorizarea infractorului?

Post by mariusms » 06 Jun 2006, 17:49

alcali wrote: Procurorul pune in miscare u.p pt "favorizarea infractorului".
Sigur a pus in miscare up? ;-)

In speta pare a fi favorizare.

wittmann

Post by wittmann » 06 Jun 2006, 18:14

Parerea mea este ca avem de-a face cu favorizare infractorului.

codobelc

Post by codobelc » 12 Jun 2006, 12:03

Victima infractiunii de talharie poate deveni autor al infractiunii de nedenuntare prev. art. 262, daca nu denunta de indata savarsirea infractiunii asupra propriei persoane? Daca nu, cred ca nici in speta de mai sus nu exista favorizare.

Baltazar

Post by Baltazar » 12 Jun 2006, 23:06

caz clasic de favorizare a infractorului!

Post Reply