va rog un sfat

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
pisoii

va rog un sfat

Post by pisoii » 14 Jan 2004, 01:00

vreau sa cumpar un apartament de la un executor judecatoresc prin licitatie .apartamentul a fost pus sub executare deoarece debitorul datoreaza 10000usd.din cate am inteles individul inca locuieste in apartament.intrebari.ce trebuie sa fac in cazul in care persoana nu vrea sa paraseasca apartamentul?exista vreau risc ca eu sa pierd banii?

:?

cristiti

Post by cristiti » 14 Jan 2004, 10:46

Actul de adjudecare intocmit de executorul judecatoresc este titlu de proprietate si poate fi inscris in cartea funciara, iar pentru adjudecatar constituie titlu executoriu impotriva debitorului, daca imobilul se afla in posesia acestuia din urma. Conform Codului de procedura civila, mentiunile de mai sus trebuie sa fie cuprinse in actul de adjudecare. Fiind titlu executoriu, pe baza actului de adjudecare se poate trece la evacuarea debitorului (se deschide un dosar de executare avand ca obiect evacuarea).

electra

Post by electra » 27 Jan 2004, 02:02

Daca apartamentul este locuit, din practica vorbind, parerea mea este sa-ti vezi de treaba. Se poate trece la executarea silita a persoanelor respective dar te rog sa ma crezi ca mai bine te lipsesti. Daca dispui de o suma de ce sa te mai complici?!

Post Reply