politist impostor?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
cautatorulmic

politist impostor?

Post by cautatorulmic » 31 May 2006, 10:33

un politist care face cercetari intr-o societate comerciala nu ar trebui sa prezinte si o procura sau un alt document? Sunt obligati reprezentantii soc. com. sa-i puna la dispozitie documente daca nu prezinta nici un act din care sa reiasa ca a fost delegat sa faca cercetari?

luc4s

Post by luc4s » 31 May 2006, 17:15

In majoritatea cazurilor trebuie sa aiba un dosar in lucru.
Dar se poate sa mearga in control (mai ales cei de pe proprietate intelectuala, care cauta produse contrafacute ) si se sesizeaza acolo.
Daca crezi ca-i impostor, cere-i sa vezi legitimatia.

alcali

Re: politist impostor?

Post by alcali » 01 Jun 2006, 16:04

cautatorulmic wrote: Sunt obligati reprezentantii soc. com. sa-i puna la dispozitie documente daca nu prezinta nici un act din care sa reiasa ca a fost delegat sa faca cercetari?
actele de cercetare penala in cazul unitatilor prev de art 145 cp se fac numai cu acordul conducerii unitatii sau cu autorizarea procurorului, cu exceptia infract. flagrante.

luc4s

Re: politist impostor?

Post by luc4s » 01 Jun 2006, 20:02

alcali wrote:
actele de cercetare penala in cazul unitatilor prev de art 145 cp se fac numai cu acordul conducerii unitatii sau cu autorizarea procurorului, cu exceptia infract. flagrante.
Unde scrie asta? :?

alcali

Post by alcali » 01 Jun 2006, 20:56

art.204 cpp

cautatorulmic

Post by cautatorulmic » 02 Jun 2006, 09:36

problema nu este calitatea lui de politist ci calitatea sa de organ de urmarire/cercetare penala. Eu consider ca ar fi necesar sa prezinte o procura data de procuror pentru a putea cere sau cgiar ridica documente originale de la societate. Voi ce parere aveti? :floare:

alcali

Post by alcali » 02 Jun 2006, 09:38

cautatorulmic wrote:problema nu este calitatea lui de politist ci calitatea sa de organ de urmarire/cercetare penala. Eu consider ca ar fi necesar sa prezinte o procura data de procuror pentru a putea cere sau cgiar ridica documente originale de la societate. Voi ce parere aveti? :floare:
pai si eu ce am zis mai sus?
La actele de cercetare din cadrul urmaririi penale se refera art. 204. Orice acte cecetare penala....ridicari de documente sau verificari se fac numai cu acordul conducerii unitatii sau cu o autorizatie de la procuror( pe care normal ca trebuie sa o prezinte politistul respectiv ).

mariusms

Post by mariusms » 02 Jun 2006, 14:24

Si daca se verifica acte emise de conducerea unitatii? :mrgreen:

mariusms

Post by mariusms » 02 Jun 2006, 14:58

Lasand gluma, art. 204 se aplica in afara cazurilor in care se ridica obiecte sau inscrisuri. Dar si asa, se vede de la o posta ca este neconstitutional . 8O

comisar

Post by comisar » 03 Jun 2006, 17:52

ce fel de cercetari face acest politist cautatorule mic ?
De ce este totusi impostor acest politist ,ce legi a incalcat si ce abuzuri a facut.
Pana se va dovedi ceva, cred ca tu esti un mare impostor ??

luc4s

Post by luc4s » 05 Jun 2006, 16:10

comisar wrote:ce fel de cercetari face acest politist cautatorule mic ?
De ce este totusi impostor acest politist ,ce legi a incalcat si ce abuzuri a facut.
Pana se va dovedi ceva, cred ca tu esti un mare impostor ??
:grin: Bine ai revenit, comisare

aho

Post by aho » 05 Jun 2006, 16:13

Luc4s wrote: :grin: Bine ai revenit, comisare
si din partea mea.

Post Reply