Auditor de justitie este o functie publica sau nu?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Mili

Auditor de justitie este o functie publica sau nu?

Post by Mili » 29 Nov 2005, 17:02

Am o mare nelamurire, sper sa ma ajutati. Ma intereseaza daca "functia" de auditor de justitie este considerata o "functie publica" sau este vorba de o simpla denumire a cursantilor din INM.Am nevoie de argumente solide si bazate pe texte de lege.Multumesc pentru timpul acordat.

fira

Post by fira » 29 Nov 2005, 18:59

functia publica implica printre altele exercitiul autoritatii de stat. in cazul auditorilor de justitie nu se pune problema, deci parerea mea ar fi ca nu este o functie publica.

la ce-ti trebuie daca nu-s indiscret

Mili

Auditor de justitie

Post by Mili » 30 Nov 2005, 14:34

fira wrote: la ce-ti trebuie daca nu-s indiscret
Sa zicem ca este o intrebare de 300.000.000 lei. Conteaza la incetarea raporturilor de serviciu - art. 69 lit. e din Lg. 360/2002 - numirea intr-o alta functie publica. Unul din articolele urmatoare spune ca la incetarea activitatii din motive "imputabile" se platesc cheltuielile de scolarizare. Lit. E nu ar fi un motiv imputabil, dar a fost emis un act administrativ care se bazeaza pe faptul ca nu este vorba despre o functie publica.

Mili

Re: Auditor de justitie

Post by Mili » 13 Feb 2006, 23:56

O sa imi raspund tot eu... :mrgreen:
Auditorii de justitie sunt asimilati magistratilor, iar raporturile acestora cu institutia publica sunt raporturi de serviciu, fiind remunerati.
Aceasta functie este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia celor de cadru didactic in invatamantul superior.
Functia nu este o functie publica in sensul Legii 188, magistratii fiind exclusi de la aplicarea acesteia, insa nu pentru motivul ca nu ar exercita o functie publica, ci pentru ca au prevederi speciale cere li se aplica (legile 303 si 304).
Statutul de strutzo-camila al auditorului de justitie ramane insa in discutie, urmand ca ICCJ sa stabileasca raspunsul final.
A fi sau a nu fi? :grin:

dannniel

Post by dannniel » 30 May 2006, 16:08

salutare mili
probabil ai pus aceasta intrebare ptr a gasi o modalitate juridica de a nu plati scolarizarea, probabil ai absolvit academia si ulterior ai intrat la magistratura.
daca e asa, te rog sa imi dai mai multe detalii despre admitere, ptr ca si eu sunt un absolvent al academiei si m-am apucat si eu de invatat ptr inm.as dori sa iau legatura cu tine ptr a afla mai multe amanunte.
iti multumesc anticipat.

Mili

Post by Mili » 31 May 2006, 13:03

Hehe, chiar ca anticipat...
Felicitari, esti foarte perspicace! Trimite un mesaj privat cu adresa ta de mail si mai discutam. Pana atunci spor la invatat!

walyy

Post by walyy » 31 May 2006, 20:52

da functia de auditor este o functie publica dupa pararea mea.

Post Reply