Salut,
Am o problema si nu stiu ce sa fac.
Am chemat in judecata o sucursala a unei societati de asigurare auto, la termen reprezentantul societatii a invocat lipsa calitatii procesuale a sucursalei. Ce pot face acum....sa modific cererea de chemare in judecata si sa chem socieatatea mama (se taxeaza aceasta modificare?) si pot sa o dau in judecata la instanta din orasul unde are sediul sucursala conform art. 10 alin. 4 C. proc. civ.?
LIPSA CALITATII PROCESUALE A SUCURSALEI
ART. 41 c.pr.civ
(2) Asociatiile sau societatile care nu au personalitate juridica pot sta in judecata ca parate, daca au organe proprii de conducere.
Asadar, are calitate procesuala ca parata ca ca ma indoiesc ca nu are organe proprii de conducere. invoca doar art.41 alin.2 cod pr.civ si fa o precizare ca intelegi sa chemi in judecata si societatea "mama", aceasta nu va modifica cu nimic competenta instantei.
(2) Asociatiile sau societatile care nu au personalitate juridica pot sta in judecata ca parate, daca au organe proprii de conducere.
Asadar, are calitate procesuala ca parata ca ca ma indoiesc ca nu are organe proprii de conducere. invoca doar art.41 alin.2 cod pr.civ si fa o precizare ca intelegi sa chemi in judecata si societatea "mama", aceasta nu va modifica cu nimic competenta instantei.