Salarii ridicate de catre colegi
Salarii ridicate de catre colegi
Sunt medic de familie si in urma cu cateva luni am desfacut disciplinar contractul de munca unei asistente(pentru absente nemotivate si alte abateri disciplinare grave).Aceasta a contestat in instanta decizia,cerand reincadrarea si plata salariilor si a orelor pretins suplimentare pe care le-ar fi facut,de la angajare si pana in prezent(a fost angajata in dec 2004 si am concediat-o in febr.a.c). Mentionez ca din neglijenta(ca sa nu spun prostie),atunci cand ea nu era la serviciu ,ii lasam banii colegei ei,care si semna statul de plata in locul ei,cu numele celei care ridica banii asistentei pe care am dat-o afara.Acum nu mai recunoaste ca a primit banii de la colega ei(si ea tot angajata a cabinetului meu),si,profitand de faptul ca sunt suficiente state de plata nesemnate de ea,cere plata acelor salarii.Din declaratia ei reiese ca a lucrat mai bine de 7 luni fara sa fie platita.Problema mare este ca instanta mi-a refuzat proba cu martori care sa dovedeasca ca aceasta salariata si-a primit in realitate o parte a salariilor prin intermediul colegei ei si ca si alti salariati isi primeau salariile in acelasi mod.Acest artificiu il faceam la rugamintea lor,astfel incat sa ajunga cat mai repede in posesia salariilor.V-as multumi mult daca m-ati putea sfatui cum sa-mi formulez apararea in conditiile in care instanta mi-a luat dreptul de a dovedi adevarul cu ajutorul marturiei celeilalte asistente(care recunoaste ca a primit salariul colegei).Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
incearca cu o smecherie, "audiaza" tu martorul si du-i instantei depozitia, adica roag-o pe cealalta asistenta sa scrie o declaratie in care sa precizeze ca in datele trecute pe statul de plata a ridicat ea banii pentru colega ei si ca i-a inmanat personal acesti bani si depune-o la dosar cu celelalte acte.la litigiile de munca actele care au dus la desfacerea contractului de munca la depune angajatorul.depui si aceasta declaratie si dupa aceea insisti la instanta pt audierea martorei sa confirme cele declarate.depune si statele de plata asa cum sunt sa vada ca se ridicau banii de catre una sau doua persoane pentru toti.l
Am declaratia scrisa a asitentei care a ridicat banii si voi incerca sa o depun la dosar la urmatorul termen.Copiile statelor de plata sunt deja depuse.Avocatul meu spune ca ar fi trebuit sa am si procura notariala ca sa poata sta in picioare aceasta proba.Sper ca instanta sa accepte depunerea la dosar a acestei declaratii.Am uitat sa precizez ca sotul asist.destituite e politist intr-o comuna ... Multumesc pentru raspuns!