Urgenta va rog!

Familiei
Post Reply
clau78

Urgenta va rog!

Post by clau78 » 17 May 2006, 21:51

Situatia este urmatoarea: divortati,copil de 3 ani cu mama,apartament lasat mamei prin acord verbal contra pensiei alimentare.Acum mama da in judecata tatal pt.neplata pensiei alimentare- penal-.Vrea casa toata contra retragerii plingerii.Mama vrea sa se mute in strainatate cu copil definitiv.
1.Daca tatal ramine cu cazier patat, copilul va avea de suferit?Atit intern cit si extern?
2.Copilul poate fi scos din tara fara acordul tatalui?
3.In ce situatii mai exact este cerut acordul tatalui?
Va rog din suflet daca puteti sa-mi raspundeti si mie cit de repede se poate!
Va multumesc anticipat!

ildi

Post by ildi » 19 May 2006, 07:12

1. Nu
2. Da
3. In cazul in care vrei sa scoti copilul definitiv din tara. Parca.

krisstina

Re: Urgenta va rog!

Post by krisstina » 19 May 2006, 07:50

clau78 wrote:Acum mama da in judecata tatal pt.neplata pensiei alimentare- penal-.Vrea casa toata contra retragerii plingerii.
1.Daca tatal ramine cu cazier patat, copilul va avea de suferit?Atit intern cit si extern?
Pentru a inlatura raspunderea penala, retragerea plangerii prealabile trebuie sa fie totala si neconditionata.

Totala, adica sa priveasca atat latura penala cat si latura civila a procesului.

Neconditionata, adica sa nu fie facuta sub conditia unor reparatii civile etc.

Daca il ameninti, cred ca te incadrezi la santaj.

1. In anumite situatii, da.

clau78

Post by clau78 » 19 May 2006, 09:11

Va multumesc mult pt.raspunsuri!Nu eu sint cea in cauza, dar din pacate pritenul meu se confrunta cu o astfel de situatie, el fiind cel pus la zid!
O alta intrebare acum : daca poate dovedii ca ii conditioneaza retragerea plingerii pt.toata casa, o poate acuza de santaj?Ar avea vre-un cistig de cauza?
Mii de multumiri pt.raspunsuri!

Post Reply