Discutii privind procedura penala
-
giovanni
Necunoasterea de catre inculpatul lipsit de studii juridice a prevederii conform careia termenul de apel este in penal de 10 zile si curge de la pronuntare daca a fost prezent la dezbateri si nu se afla in acele situatii pt. care termenul sa curga de la comunicare, poate constitui motiv temeinic de repunere in termen? Sau nemo censetur....... si se va respinge actiunea pe acest motiv????
-
minodora
As zice ca nu e motiv temeinic.
-
giovanni
Ma gandeam eu. Trebuie sa gasesc altceva.
-
bozo
Cand s-a interesat de pronuntare, nu a auzit si de apel in 10 zile? Fie ca se interesa telefonic, fie ca facea o plimbare pana la condica, tot afla lucrul asta. Ca nu i-a dat importanta, asta e o alta problema. Nu trebuie sa citesti legea ca sa afli termenul in care ai dreptul sa ataci o hotarare si momentul de la care curge.
-
wittmann
La arhiva nu-ti spune si termenul de apel.
-
giovanni
bozo wrote:Cand s-a interesat de pronuntare, nu a auzit si de apel in 10 zile?
Nici macar nu s-a interesat de pronuntare. Astepta acasa "comunicarea".
-
bozo
wittmann wrote:La arhiva nu-ti spune si termenul de apel.
Din cate stiu eu si cred ca stiu bine, in condica se trece cuprinsul minutei, in care
ar trebui sa se specifice si termenul de apel.
-
wittmann
In condica da. Insa la arhivarele nu-ti citesc din condica, ci din informativ, unde nu se trece decat esentialul.
-
Dyana
Ma gandesc ca,daca poti dovedi cu acte medicale,ca a fost internat,fiind deci impiedicat sa introduca apelul,sunt sanse sa opereze repunerea in termen.Si ai grija sa nu depasesti limita pana la care poate fi declarat apelul peste termen(art.365alin.1C.p.p).Succes!
-
giovanni
Dyana wrote:Ma gandesc ca,daca poti dovedi cu acte medicale,ca a fost internat
A fost sanatos tun. Dar am gasit eu ceva. Sper sa tina.