PARTAJ DIFICIL-am nevoie de sfaturi-

Familiei
Post Reply
slevori

PARTAJ DIFICIL-am nevoie de sfaturi-

Post by slevori » 17 May 2006, 19:25

1.Am intrat intr-un proces de partaj ca avocat al sotului, reclamant in procesul de divort incheiat acum si parat in procesul de partaj, aflat pe rol.Dosarul a ajuns la tribunal si s-a intors pe fond pt.administrare de alte probe, fostii soti facand apel. In cauza sunt mai multe imobile asupra carora instanta s-a pronuntat cu un procent de 50-50 cu exceptia a 2 case unde sotul, clientul meu a primit 47 si 53 bun comun si cu exceptia unei alte case unde sotul a primit 80 si sotia 20(hot.irevoc.aici), sotia a facut apel doreste 50 la tot si sotul a facut apel si el doreste toata casa iar unde a primit 80 e de acord sa achite o sulta.La primul termen dupa ce dosarul s-a intors pe fond, avocatul clientului meu a facut o intampinare prin care cere instantei sa se constate contributia de 100% a sotului asupra a 3 imobile in cauza si contributia de 50% asupra celorlalte existente.La urmatorul termen am intervenit eu ca avocat al sotului, acesta renuntand la celalalt, cer termen pt.documentare si avocatul sotiei face o nota de sedinta prin care introduce ca obiect al cererii toate cele 5 imobile si spune el ca sotul nu a cerut pe parcursul procesului partajarea bunurilor din timpul casatoriei si doar cererea de partaj a sotiei este legal investita, formulata de aceasta si disjunsa in procesul de divort.Spune el ca sotul a formulat o cerere de repunere pe rol a procesului de partaj suspendat pana la solutionarea divortului, pe care instanta a apreciat-o ca fiind o cerere distincta avand ca obiect constatarea dreptului de proprietate exclusiv a sotului asupra unui bun imobil, dar nu exista o cerere expresa in acest sens....doar aprecierea instantei si ca o astfel de cerere nu poate face obiectul prezentului dosar.
Acum eu sunt cam data peste cap cu situatia, maine urmand sa studiez dosarul.Am uitat sa relatez ca sotii erau despartiti in fapt de mai bine de 10 ani cand au inceput procesul de divort.
Intrebari:sa fac la termenul viitor o astfel de cerere:cerere de interventie....sau...prin care ca parat sa-mi spun punctul de vedere si anume sa cer constatarea calitatii de bun propriu asupra unui imobil si in ceea ce priveste celelalte suntem de acord cu 5o-50%.ce sa fac....nu stiu.
2.Sotia cu toate ca prin hot.de divort trebuia sa-si reia numele de fata nu a facut-o...pot cere instantei sa se pronunte in acest sens
3.Sotul doreste sa mai introduca in cauza un imobil-teren, care nu a mai fost introdus pana acum care a fost platit din banii lui, azi afland ca s-a facut un act doar pe numele sotiei inca in timpulcasatoriei si culmea....O donatie....as putea sa o contest.....cumva
4.actiunile la o societate pe care sotul le avea pe numele lui...acesta a fost despagubit dupa privatizare in bani....suma se considera bun comun sau propriu...instanta a apreciat bun comun, dar....practic nu exista o prevedere legala in acest sens.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi......Multumesc din suflet...poate ies la lumina cumva....

Post Reply