Paternitate fortata de lege - o poveste picanta

Familiei
Post Reply
22y22

Paternitate fortata de lege - o poveste picanta

Post by 22y22 » 09 May 2006, 15:05

Buna ziua,
as avea nevoie de sfaturi in urmatoarea problema.
Am fost casatorit aproape doi ani. Din casatorie a venit un copil care mi-a fost greu sa cred ca este al meu. Dupa multe cercetari si puneri in fata faptului, sotia a recunoscut ca nu stie cine este tatal real. Tot ea a fost si singura care a hotarat sa pastreze sarcina si sa nu faca avort, desi i-am facut clare consecintele pentru ea si pentru mine. Intre timp am divortat de ea, dar datorita faptului ca am fost casatoriti in perioada procreearii copilului cu ea, am fost automat trecut pe certificatul de nastere al copilului ca tata si silit sa platesc pensie alimentara (25% din venitul net).
Normal desigur, am deschis un proces de negare a paternitatii. A fost o adevarata aventura sa o aduc pe ea si copilul la recoltarea de probe. Intodeauna ea sau copilul erau bolnavi si nu veneau. Judecatorul nu o putea sili deoarece era un proces civil. In fine, datorita neprezentarii la nenumaratele programari, judecatorul mi-a dat castig de cauza.
Fosta sotie si-a dat seama de gafa facuta si a solicitat recurs. S-au facut mai departe programari la institutul Mina Minovici din Bucuresti. Aici a repetat aceasi procedura enumerata dar in final nu a mai putut sa riste si s-a prezentat. Resultatul analizelor (analiza de singe, amprente si anumite proteine, dar nu si de ADN) nu a fost concludent, adica nu s-a putut dovedi nici ca sunt dar nici ca nu sunt tatal copilului. Judecatorul a apreciat totusi ca sunt tatal, deoarece am fost casatorit in perioada conceptiei copilului cu fosta si intrucat copilul obligatoriu trebuia sa aibe un tata, am ramas ca tatal. Toata povestea s-a derulat pe parcursul a aproape 6 ani. Intre timp, am emigrat din tara. Pensia de inretinere o platest regulat mai departe asa cum s-a stabilit prin lege.
Intrebarea mea este daca pot din nou sa deschid un proces de tagaduire de paternitate, intrucat:
- neoficial, am trimis rezultatele analizelor facute la Mina Minovici in Germania la institutul care elaboreaza acei reactivi si acele proceduri de verificare a paternitatii. Cei de acolo mi-au confirmat ca nu sunt tatal acelui copil. La data incheierii procesului, resultatul celor din Germania nu am putut sa-l aduc ca dovada (fiind un demers personal).
- doresc sa stiu sigur daca sunt intradevar tatal acelui copil. Cat timp nu este clar nu pot sa spun copilului ca eu ii sunt tatal. Din pacate, fosta sotie se opune intodeauna la efectuarea, chiar si privata fara valabilitate juridica, a noi analize.
- precizia analizelor de paternitate a crescut mult in ultimii 5-6 ani iar ca pret au ajuns foarte accesibile
- testul de ADN este singurul in masura sa stabileasca adevarul

Inteleg ca legea protejeaza mama si copilul, dar in numele "dreptului copilului" mama poate (si chiar si o face) abuza. Celalalt parinte se simte intodeauna incoltit si pus la perete. Fiecare are drept sa-si cladeasca o noua viata fara frica a fie pandit de noi procese. Fosta sotie tot la 6 luni deschide un proces de majorare de pensie, mai mult sa-mi faca necaz.
Intre timp m-am recasatorit, mai am un copil in intretinere si locuiesc cu noua familie in Germania. Eu am dubla cetatenie(dupa sotie), roman si german.

Asadar, pot sa sa deschid un proces de paternitate? Unde ar fi mai potrivit, in tara sau in Germania? Ce posibilitati concrete am?

Daca nu am nici o posibilitate, ramane ca atunci cand copilul are 18 ani, sa-l aduc in Germania si s-a facem aici privat acele analize de paternitate. Adevarul trebuie sa-l stim cu totii, chiar daca nu este comod.

Multumesc aprioric pentru orice raspuns.

Post Reply