Furt intre soti
Furt intre soti
Intrebare : ce pedeapsa primeste autorul unui furt 210 CP.? Situatia este asta : sotul fura 38.mil (obtinuti de sotie prin credit ) si dispare.fac plangere si la termen cand a fost audiat recunoaste ca a luat banii dar incearca sa justifice prin faptul ca a participat in cei 5 ani de casnicie cu diverse sume la consumul casnic si ca doreste sa-i recupereze .Instanta se pare ca incerca sa-i dea dreptate ( pana si furtul dispune de atenuante).nu crede-ti ca daca ar avea ceva de recuperat din timpul casnicei ar trebui recuperat in cadrul partajului ? Acum perocesul de divort s-a incheiat mai este pe rol dor cel pentru furt. Ma intreb daca nu as putea solicita schimbarea incadrarii din moment de nu mai exista calitatea de soti ? Este posibil ?
eu am observat altceva
oricum speta e discutabila, mie unul furtul intre soti mi se pare destul de greu de dovedit sub aspect subiectiv, iar daca pe rol este si divort mai rezulta si scopul sicanator....
....nu crede-ti ca daca ar avea ceva de recuperat din timpul casnicei ar trebui recuperat in cadrul partajului ?

- sunt de acord.nu se mai poate schimba incadrarea. conteaza calitatea avuta in momentul savarsirii faptei.
oricum speta e discutabila, mie unul furtul intre soti mi se pare destul de greu de dovedit sub aspect subiectiv, iar daca pe rol este si divort mai rezulta si scopul sicanator....