Buna!
Sunt noua pe acest forum si va rog sa imi scuzati eventualele stingacii.Sunt cauzate de emotiile si disperarea unei mame.
Povestea mea este urmatoarea:
Sunt divortata si in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie.Hotarirea este definitiva si irevocabila(data in feb 2004).Mentionez ca fetita are acum 10 ani si 11 luni.
Eu lucrez in afara tarii,mai precis in kuweit de pina sa divortez,iar cu un an in urma m-am recasatorit.Obisnuiesc sa ma duc in tara cite 2 luni in concediu,dar anul acesta,pentru ca s-a intimplat sa ramin insarcinata nu o mai pot face.Ne-am gindit sa o aducem pe fetita aici in vizita pe parcursul vacantei de vara,i-am facut pasaport prin procura speciala de la ambasada pt tatal meu,iar acum am obtinut viza de vizita(3 luni).
Dar se pare ca pe undeva informatiile au scapat si Ex-ul a aflat,sau asa cred eu,pt ca a deschis un alt proces prin care cere fetita,pe motiv ca eu sunt afara din tara(desi el stia acest lucru de la bun inceput)
Infatisarea este pe 26 mai,iar eu am hotarit sa ma duc in tara sa fiu prezenta la termen.
Care credeti ca imi sunt sansele????Imi poate lua fetita???Poate fi ea audiata si ce valoare se pune pe declaratia ei???O mai pot scoate din tara(o sa ma reintorc la scurt timp,cam 10 zile....serviciul nu imi permite... :(
Am inteles ca dupa noua lege nu s-ar mai cere acordul tatalui...
Cam multe intrebari....ma scuzati...toate dau acum navala in mintea mea...
Am mare nevoie de ajutor,va rog!
Sanatate!
mai pot scoate copilul din tara???
Vezi linkul de mai jos:
http://www.avoconsult.ro/legislatie_nat ... omani.html
Cred ca in cazul tau e aplicabil art 7, deoarece vrei sa scoti fetita din tara doar temporar, asa ca nu iti trebuie acordul tatalui. Acesta ar fi necesar doar daca ai dori sa stabilesti domiciliul copilului la tine (art 29)
te prezinti la proces cu dovada ca lucrai in afara tarii dinainte de a divorta, iar, in consecinta, temeiul pe care l-a invocat sotul tau nu constituie o imprejurare care sa justifice o hotarare de incredintare in favoarea lui, din moment ce respectiva imprejurare a existat si la data primei incredintari a minorului...incredintare ce a fost facuta in favoarea ta...(aceasta deoarece o noua hotarare de incredintare a minorului poate fi data doar in conditiile in care s-au schimbat imprejurarile care au stat la baza primei incredintari, ceea ce nu e cazul tau)
Copilul va fi ascultat, se va tine cont atat de ceea ce declara, cat si, mai ales, de interesul copilului
Succes!!!
http://www.avoconsult.ro/legislatie_nat ... omani.html
Cred ca in cazul tau e aplicabil art 7, deoarece vrei sa scoti fetita din tara doar temporar, asa ca nu iti trebuie acordul tatalui. Acesta ar fi necesar doar daca ai dori sa stabilesti domiciliul copilului la tine (art 29)
te prezinti la proces cu dovada ca lucrai in afara tarii dinainte de a divorta, iar, in consecinta, temeiul pe care l-a invocat sotul tau nu constituie o imprejurare care sa justifice o hotarare de incredintare in favoarea lui, din moment ce respectiva imprejurare a existat si la data primei incredintari a minorului...incredintare ce a fost facuta in favoarea ta...(aceasta deoarece o noua hotarare de incredintare a minorului poate fi data doar in conditiile in care s-au schimbat imprejurarile care au stat la baza primei incredintari, ceea ce nu e cazul tau)
Copilul va fi ascultat, se va tine cont atat de ceea ce declara, cat si, mai ales, de interesul copilului
Succes!!!