SCADENTA FACTURII

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
cautatorulmic

SCADENTA FACTURII

Post by cautatorulmic » 02 May 2006, 08:39

CE FAC? AM O FACTURA EMISA IN URMA UNOR PRESTARI DE SERVICII FARA CONTRACT. STIU CA SCADENTA EI ESTE DE 30 DE ZILE DAR NU STIU UNDE ESTE REGLEMENTAT ACEST TERMEN. VA ROG SA-MI SPUNETI CARE SUNT ACTELE NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZA ACEST TERMEN DE 30 DE ZILE.

florian267

Post by florian267 » 02 May 2006, 09:59

daca pe factura nu este prevazut vreun termen de scadenta, atunci acest termen este data emiterii facturii.

cautatorulmic

Post by cautatorulmic » 03 May 2006, 14:55

nu crezi ca s-ar putea interpreta ca atata timp cat s-au prestat serviciile si s-a platit partial factura exista un acord de vointa si deci un contract?
Si atunci cf. Legii privind disciplina contractuala term. de plata este de 30 de zile?

teodora29

Post by teodora29 » 03 May 2006, 16:25

Conform OG 83 de modificare si completare Legii 571/2003( Codul Fiscal) , art.155 alin 2 " pentru livrari de bunuri factura fiscala se va emite la data livrarii bunurilor , iar pentru prestari de serviciu cel mai tarziu la finele lunii in care prestarea a fost efectuata.

dinubocos

Post by dinubocos » 03 May 2006, 16:52

Eu cand am invocat termenul de 30 de zile m-am bazat intotdeauna pe "obiceiul locului" sau pe uzanta comerciala!

bozo

Post by bozo » 03 May 2006, 19:01

Legea 469 nu vorbeste de vreo scadenta a facturii in 30 de zile de la emitere. Doar daca factura nu se plateste in 30 de zile se pot percepe penalitati, bineinteles daca acestea s-au prevazut de parti, si se vor calcula retroactiv de la data scadentei facturii. Deci scadenta obligatiei de plata a contravalorii facturii este chiar data emiterii facturii, asta daca partile nu s-au inteles altfel. Nu confundati!

Post Reply