Discutii privind raporturile de Drept Comercial
-
cautatorulmic
CE FAC? AM O FACTURA EMISA IN URMA UNOR PRESTARI DE SERVICII FARA CONTRACT. STIU CA SCADENTA EI ESTE DE 30 DE ZILE DAR NU STIU UNDE ESTE REGLEMENTAT ACEST TERMEN. VA ROG SA-MI SPUNETI CARE SUNT ACTELE NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZA ACEST TERMEN DE 30 DE ZILE.
-
florian267
daca pe factura nu este prevazut vreun termen de scadenta, atunci acest termen este data emiterii facturii.
-
cautatorulmic
nu crezi ca s-ar putea interpreta ca atata timp cat s-au prestat serviciile si s-a platit partial factura exista un acord de vointa si deci un contract?
Si atunci cf. Legii privind disciplina contractuala term. de plata este de 30 de zile?
-
teodora29
Conform OG 83 de modificare si completare Legii 571/2003( Codul Fiscal) , art.155 alin 2 " pentru livrari de bunuri factura fiscala se va emite la data livrarii bunurilor , iar pentru prestari de serviciu cel mai tarziu la finele lunii in care prestarea a fost efectuata.
-
dinubocos
Eu cand am invocat termenul de 30 de zile m-am bazat intotdeauna pe "obiceiul locului" sau pe uzanta comerciala!
-
bozo
Legea 469 nu vorbeste de vreo scadenta a facturii in 30 de zile de la emitere. Doar daca factura nu se plateste in 30 de zile se pot percepe penalitati, bineinteles daca acestea s-au prevazut de parti, si se vor calcula retroactiv de la data scadentei facturii. Deci scadenta obligatiei de plata a contravalorii facturii este chiar data emiterii facturii, asta daca partile nu s-au inteles altfel. Nu confundati!