Discutii despre consilierii juridici

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Ovidiu

Post by Ovidiu » 28 Apr 2006, 16:14

Apai si eu ce sa fac? Ca mi-s inscris in colegiu, n-am platit taxa de vreo 7 luni....si reflectand la ce se mazgaleste pe aici nici nu cred ca o sa mai platesc pana nu mi-o conditiona instanta accesul de boletinul lucios de CJ pe care-l am si de roba. Bine eu oricum cu roba ON cred ca m-as simti ca Pere Noel...dar asta-i alta poveste :mrgreen: .

"
Art. 6. - Consilierii juridici au drepturile si obligatiile prevazute de lege potrivit statutului profesional si reglementarilor legale privind persoana juridica in serviciul careia se afla sau cu care are raporturi de munca.

Acest articol este ceva mai direct in sensul in care promoveaza notiunea de "statut profesional". Statutele profesionale, in sens larg, reprezinta un ansamblu de norme functionale si organizatorice (acces in profesie, conduita profesionala, drepturi, obligatii, sanctiuni, suspendari, excluderi etc.) proprii, fara exceptie, tuturor corpurilor profesionale ce au o lege speciala de organizare si exercitare profesionala. Statutele profesionale sunt adoptate fara exceptie de membrii corpului profesional din care fac parte si au valoare de acte normative subsecvente legilor de organizare si exercitare profesionala, precum si de aplicare a legii in sine. "

Este un citat de pe www.ccj.ro extras dintr-un comentariu a doi consilieri juridici despre Legea 514/2003. Mi-a atras atentia ca " statutele profesionale ...... au valoare de acte normative subsecvente legilor de organizare si exercitare profesionala, precum si de aplicare a legii in sine".

Ce credeti? Eu unul nu cunosc daca juridic aceasta afirmatia este valida.
Dar ce scrie la inceputul art. 6 din 514/2003 " CJ au drept. si oblig. prevazute de lege POTRIVIT Statutului Profesional....." parca ar spune ceva in sensul asta.... :roll:

Post Reply