Acum doua luni o societate a primit doua amenzi cu ocazia unui control pentru o rambursare de TVA. La restituirea TVA-ului s-a facut compensarea, i s-a comunicat societatii nota de compensare, si dupa citeva zile i s-au virat si banii in cont mai putin valoarea amenzilor.
Dupa trei zile de la comunicarea compensarii, a fost emis un titlu executoriu pentru exact sumele din amenzile respective. Peste doua luni se trimite somatie de plata impreuna cu titlu executoriu societatii.
Intre timp una dintre amenzi a fost contestata si a fost admisa contestatia cu micsorarea uneia dintre amenzi dar de peste o luna se asteapta redactarea si comunicarea hotaririi.
Ce credeti, trebuie contestata executarea sau am incredere in functionarii de la finante care la telefon mi-au spus ca intradevar amenzile sunt platite si sa nu-mi fac probleme ca nu vor executa nimic?
Titlu executoriu pe amenzi platite
De obicei finatele nu se incurca. Daca ti-au confirmat telefonic, inseamna ca asa este si nu vor trece la executare.Daca din inertie se va trece la executarea titlului abia atunci poti face contestatia la executare si sa invoci incetarea executarii silite prin achitarea obligatiei. In momentul asta nu are sens sa timbrezi. Bafta.