Clauza abuziva ?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
uriashul

Clauza abuziva ?

Post by uriashul » 25 Apr 2006, 08:19

In contractul individual de munca este specificata o clauza aditionala care zice asa:
"In cazul in care prezentul contract inceteaza ca urmare a vointei unilaterale a d-lui ...., sau in cazul in care angajatorul dispune concedierea angajatului ca sanctiune disciplinara, se vor restitui cheltuielile pentru scolarizare dupa cum urmeaza:" si se continua cu sumele de bani(pro rata). Sustin ca aceasta clauza este abuziva pentru ca nu se specifica nici un detaliu despre curs/training care sa justifice aceasta suma. Din ce stiu eu ar trebui incheiat in momentul executarii cursului respectiv un act aditional anexat la CIM. Daca este abuziva aceasta clauza, ce pot face sa o anulez?

monica

Post by monica » 27 Apr 2006, 11:34

Daca ai semnat acel contract inseamna ca ai luat la cunostinta cu acea clauza si ai fost de acord cu ea. De ce nu te-ai intrebat atunci ce e cu acea clauza? Ai fi putut sa discuti de la inceput cu angajatorul despre acest lucru si cred ca ar fi fost mult mai bine si pentru tine, acceptai sau nu acel post. In cazul dat, te pot sfatui sa-i amintesti angajatorului ca tu nu ai urmat nici un curs. La sfarsitul unui curs, de regula, se elibereaza o diploma/adeverinta care iti dovedesc eventualele cunostinte dobandite si prin urmare este o dovada certa ca ai urmat sau nu acel curs. Sumele aferente cursului se dovedesc prin OP-urile platite de firma ta catre institutia respectiva.
Poarta o discutie cu angajatorul si vezi ce zice. :lol:

Post Reply