1. "Apreciem ca, prin incheierea instantei nu ar trebui sa se dispuna revocarea masurii preventive (asa cum se arata in art. 243 alin. final), deoarece incetarea urmaririi penale este un obstacol legal impotriva mentinerii masurii preventive, care, intr-o asemenea situatie, potrivit art. 140 alin. 1 lit. b, inceteaza de drept."
(Ion Neagu, Drept procesual penal - partea speciala, Ed. Global Lex, Buc., 2006, pg. 72)
Credeti ca se poate generaliza incetarea de drept, din moment ce, conform art 242 alin. 2, "incetarea urmaririi se face numai cu privire la ... faptele pentru care exista cazul de incetare a urmaririi"?
2. In art. 246 alin. 2 se arata ca "in cazul cand invinuitul sau inculpatul este arestat preventiv, procurorul instiinteaza prin adresa adiministratia locului de detinere, cu dispozitia de a pune indata in libertate pe invinuit sau inculpat".
Procurorul sau instanta ar trebui sa "instiinteze" si sa "dispuna"?
Revocarea masurii arestarii preventive - art. 243 alin. 3
Re: Revocarea masurii arestarii preventive - art. 243 alin.
Instanta, nu procurorul. Vezi ca ai un CPP neactualizat.... si da, instiinteaza si dispune punerea in libertate.Newone wrote: 2. In art. 246 alin. 2 se arata ca "in cazul cand invinuitul sau inculpatul este arestat preventiv, procurorul instiinteaza prin adresa adiministratia locului de detinere, cu dispozitia de a pune indata in libertate pe invinuit sau inculpat".
Procurorul sau instanta ar trebui sa "instiinteze" si sa "dispuna"?
Who is online
Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 35 guests