Ucidere din culpa - accident mortal . Se efectueaza o expertiza tehnica extrajudiciara ceruta de invinuit si dispusa de Politia Rutiera.
Ulterior biroul cercetari penale dispune efectuarea unei alte expertize, care mareste exagerat de mult viteza de deplasarea a autovehicolului in momentul producerii accidentului (de la 64 la 105 !!!). Nu erau obligati atat politistii cat si expertul sa respecte dispozitiile art.120 C.p.p. ? Invinuitul a fost chemat doar sa i se inmaneze o copie a expertizei. Cum , sau mai bine zis ce ar trebui sa contest la aceasta ultima expertiza ?
Contestare expertiza tehnica
Re: Contestare expertiza tehnica
Pai daca e dispusa de Politia Rutiera, nu e extrajudiciara.student_com wrote:Se efectueaza o expertiza tehnica extrajudiciara ceruta de invinuit si dispusa de Politia Rutiera.
E dispusa de politie la cererea expresa a invinuitului . In urma unei cereri adresate politistului (de la circulatie) care instrumenta cazul in prima faza , acesta a trimis adresa la asociatia expertilor sau cum se intituleaza , a chemat ambele parti pentru ansi da acordul si gata expertiza . Numai ca procurorul nu o accepta deoarece e extrajudiciara , zice domnia sa .
Urmare , au facut singuri alta expertiza pe care eu o gasesc "extralegala" deoarece nu au respectat art.120 Cpp . Cum si cand o contest ?
Urmare , au facut singuri alta expertiza pe care eu o gasesc "extralegala" deoarece nu au respectat art.120 Cpp . Cum si cand o contest ?
Nu, fiindca a fost ordonata de org. de ancheta.
Daca nu s-a dat inceperea up. inainte de ordonarea expertizei este totusi discutabil caracterul expertizei - judiciar sau extrajud.-.Daca nu a ordonat-o si pe prima parchertul ci s-a dat la "pace" cu politistul, parchetul poate sa nu o accepte. Parerea mea.
Daca nu s-a dat inceperea up. inainte de ordonarea expertizei este totusi discutabil caracterul expertizei - judiciar sau extrajud.-.Daca nu a ordonat-o si pe prima parchertul ci s-a dat la "pace" cu politistul, parchetul poate sa nu o accepte. Parerea mea.