Discutii despre consilierii juridici

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
floris

Discutii despre consilierii juridici

Post by floris » 03 Oct 2004, 21:01

Dragi colegi, sunt convinsa ca exista destui consilieri juridici - care profeseaza sau nu - care ar fi interesati de dezbateri pe aceasta tema.
Exista destule necunoscute. Sa-i dam drumul, nu?

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 04 Oct 2004, 10:16

Daca tot vrei sa polemizezi pe aceasta tema indica si una dintre "necunoscute". Oricum vezi ca in sectiunea de "Barfe" se polemizeaza deja pe aceasta tema...
:twisted:

22geo

Post by 22geo » 04 Oct 2004, 18:03

ESTE O PROBLEMA PENTRU MULTI DINTRE NOI ,CHIAR DE EZISTENTA ,LOC DE GLUME NU ESTE ALTFEL DENOTA NESERIOZITATE .

floris

Post by floris » 04 Oct 2004, 21:31

O necunoscuta: costul cursurilor obligatorii pentru consilierii stagiari, organizate la Acad. de Politie Alexandru Ioan Cuza. Asta poate greva serior bugetul unui conslier: te pomenesti ca ai investit o groaza in dotarile minime strict necesare exercitarii profesiei, dar tu semnezi un cec in alb, pentru ca te angajezi si sa faci aceste curusuri pentru care nu ai mai bani. Stie cineva cat costa?
Multumesc

sofia

Post by sofia » 31 Oct 2004, 11:16

Cred ca ar trebui sa plateasca institutia la care lucrezi.

Krondet

Post by Krondet » 01 Nov 2004, 09:10

floris wrote:O necunoscuta: costul cursurilor obligatorii pentru consilierii stagiari, organizate la Acad. de Politie Alexandru Ioan Cuza..... Stie cineva cat costa?

no...asta-i o noutate pentru mine!...CE FEL DE CURSURI ?!?! PENnCE?

loredana2006

Post by loredana2006 » 13 Apr 2006, 15:16

Va spun eu ca asta cu organizarea de cursuri pentru consilieri juridici stagiari si treaba cu consilierul juridic indrumator sunt o mare teapa. Toata lumea se da la o parte cand este vb. de a ajuta chiar si ca o obligatie prevazuta de legislatie. Totul este doar scriptic. Mai repede va ajutam noi pe aici din experienta din solidaritate, etc.

andriipopa

Post by andriipopa » 14 Apr 2006, 22:25

Nu stiu despre ce cursuri ar fi vorba. Eventual ar fi sedintele care ar trebui sa aiba loc lunar (in schimbul taxei percepute anual de catre organizatia profesionala din care facem parte) ca si in cazul expertilor contabili, al evaluatorilor, al lichidatorilor, care au si ei organizatii la nivelele prevazute in lege si pentru noi, dar care isi si desfasoara activitatea.....as fi curios cati dintre cei trecuti de stagiatura sunt inscrisi in Colegiul Consilierilor Juridici....
Dragi colegi stagiari....stati pnaproape ca alt ajutor oricum nu primiti, chiar daca legea prevede ca la unitatile care au un consilier juridic definitiv acesta sa fie indrumator pentru stagiar. In practica pot spune ca am vazut stagiari angajati ai unor firme care nu le asigurau un indrumator.
:!: In C.O.R. (codul ocupatiilor din Romania) oricum nu exista functia de consilier juridic stagiar sau juristconsult stagiar, desi pentru ingineri de ex. este prevazuta stagiatura. :

Viata este ceea ce ni se intampla in timp ce noi ne facem alte planuri.

aiurel

Post by aiurel » 15 Apr 2006, 09:41

Ar mai trebui clarificat un alt aspect - discutam despre c.j. stagiar respectiv c.j. definitv si in cazul unei s.c.?
De unde as putea gasi eu definitivul in cazul in care sunt singurul c.j. din s.c?
In c.i.m. eu sunt trecut c.j.

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 15 Apr 2006, 17:42

Consilierul juridic definitiv (indrumatorul ) ti-l asigura C.C.J. Eu am fost singurul consilier juridic la o s.c. si cand m-am inscris la C.C.J. mi-au spus ca imi recomanda ei un consilier juridic definitiv, in situatia in care nu am unul. Pe mine indrumatorul m-a ajutat foarte mult in perioada in care am fost stagiar, chiar daca nu lucram la aceeasi s.c.

lauraC

Post by lauraC » 17 Apr 2006, 14:53

Pentru mine, cel mai bun indrumator a fost (si este) acest site. Am mai spus undeva pe forum ca nu vad utilitatea inscrierii in CCJ. Pe mine Lg 514 m-a prins cu trei luni de consiliere juridica. Se cheama ca eram deja definitiv. Cu toate astea, mare lucru nu stiam. Experienta am acumulat-o catinel, catinel, intreband mai ales pe forum. Firma la care lucrez acum, ca si cea la care lucram la data intrarii in vigoare a Legii 514 nu m-au intrebat din ce colegiu fac parte. I-a interesat doar sa rezolv problemele. Si, repet, acolo unde nu am stiut sau nu stiu raspunsul, am intrebat - si o sa mai intreb, fireste.

andriipopa

Post by andriipopa » 17 Apr 2006, 21:10

Corect lauraC.....daca am nedumeriri ma uit pnaci.....si caut subiecte ....le intorc si sucesc......pana la urma tot pricep si io ceva :grin:

pepita

Post by pepita » 18 Apr 2006, 13:36

pana la urma inscrierea intr-un Colegiu al Consilierilor Juridici este obligatorie ?

lauraC

Post by lauraC » 18 Apr 2006, 14:14

eu stiu ca nu. Sunt consilier juridic pentru ca am absolvit o facultate si pentru ca un angajator mi-a facut contract individual de munca, nicidecum pentru ca sunt sau nu sunt membru al unui colegiu.

loredana2006

Post by loredana2006 » 20 Apr 2006, 10:14

Asta cu inscrierea in cadrul unui C.C.J. nu este neaparat obligatorie dar eu una nu cunosc alta posibilitate de a-mi procura stampilele decat inscriindu-ma intr-un C.C.J. pentru a le achizitiona. Mai mult decat atat, la mine una situatia este mult mai complicata deoarece mi-am schimbat domiciliul si deja aveam un indrumator ales in C.C.J.-ul de care apartineam, iar acum a trebuit sa-mi fac inscrierea intr-un nou C.C.J. si deci cum ramane cu indrumatorul? Asta ca sa nu mai amintesc de toata prostia asta cu definitivatul care este atat de incerta. De ce? Pentru ca la intrebarea "eu cand imi pot sustine examenul de definitivat ?" pentru ca am implinit perioada de stagiatura, mi s-a raspuns intr-un mod evaziv si mi s-a sugerat sa astept pana se va organiza la nivel national. Asa ca ce facem?

Post Reply