partaj bc executare

Discutii privind procedura civila
bozo

Post by bozo » 07 Apr 2006, 19:11

Pana la terminarea procesului inca sunteti coproprietari si imobilul nu se poate vinde decat cu acordul ambilor. La CF figurati amandoi. Chiar daca o ruda ar vrea sa cumpere in conditiile astea, nu face notarul o asemenea vanzare fara ambii proprietari. Deci, imobilul nu poate fi vandut fara semnatura ta.

Si cere sa i se atribuie lui provizoriu cu plata sultei catre tine. Procesul nu se va finaliza pana cand nu-ti va plati banii.

zina

Post by zina » 07 Apr 2006, 19:19

Merci mult!
Dar din momentul cand se da hot. de atribuire catre sot ( chiar provizoriu) acesta il poate vinde ?

bozo

Post by bozo » 07 Apr 2006, 19:39

Nu, pana nu are o hotarare definitiva si irevocabila de atribuire a imobilului in proprietate exclusiva nu-l poate vinde fara semnatura ta. La notar o sa-i ceara hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila. Asta e titlul lui de proprietate. Incheierea de atribuire provizorie nu este titlu de proprietate. I se acorda doar folosinta exclusiva, nu si proprietatea.

zina

Post by zina » 07 Apr 2006, 19:49

Am inteles , dar se poate da o hot. definitiva si irevocabila prin care lui sa i se atribuie imobilul iar mie sa-mi plateasca sulta , din acest moment el avand hot. def. si irevocabila poate vinde imobilul iar mie nu-mi plateste sulta . Eu n-am pe ce pune executare silita . Ce sa fac?

ildi

Post by ildi » 09 Apr 2006, 08:36

Daca sotul tau si-a provocat insolvabilitatea prin instrainarea imobilului si exista complicitatea cumparatorului (care inteleg ca este o ruda) la frauda, poti solicita revocarea contractului de v/c in temeiul art.975C.civ.

bozo

Post by bozo » 10 Apr 2006, 15:18

zina wrote:Am inteles , dar se poate da o hot. definitiva si irevocabila prin care lui sa i se atribuie imobilul iar mie sa-mi plateasca sulta , din acest moment el avand hot. def. si irevocabila poate vinde imobilul iar mie nu-mi plateste sulta . Eu n-am pe ce pune executare silita . Ce sa fac?
Daca ceri sa i se incredinteze bunul provizoriu cu plata sultei catre tine nu vad de ce instanta n-ar admite cererea ta. Este o dispozitie cu caracter de protectie pentru situatia in care exista posibilitatea ca cel caruia i se atribuie bunul definitiv sa nu-si onoreze de buna voie obligatia de plata a sultei.

Dyana

Post by Dyana » 12 Apr 2006, 20:06

Buna seara,tuturor!
Zina,dupa ce am citit toate mesajele tale si ale colegilor ce au avut bunavointa sa-ti raspunda,iata ce as putea eu sa mai adaug:
1)Pentru linistea ta,solicita punerea apartamentului ,ce face obiectul litigiului ,sub sechestru judiciar si solicita in cererea de sechestru si inscrierea de indata a sechestrului in cartea funciara.Cererea desechestru
judiciar se judeca de urgenta,iar in acest caz,competenta a judeca cererea este instanta competenta a judeca partajul.
2)Chiar daca nu ai solicita punerea sub sechestru a apartamentului(desi e bine sa soliciti) si, prin hotarare definitiva si irevocabila,s-ar atribui sotului tau apartamentul,cu obligarea acestuia de a-ti plati sulta,el nu ar putea instraina apartamentul ,pana ce nu iti achita sulta.
In baza hotararii definitive si irevocabile de partaj,el si-ar intabula dreptul de proprietate asupra apartamentului;dar,potrivit aceleiasi sentinte,va fi inscrisa la sarcini si sulta pe care el ar avea sa ti-o plateasca;iar sulta(sarcina) nu va fi radiata,decat dupa ce el prezinta dovada ca ti-a platit sulta(de ex.,de la executor);abia dupa plata sultei ,va putea instraina apartamentul.
Succes!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Apr 2006, 07:20

Dyana are dreptate. Obligatia de plata a sultei se inscrie in CF odata cu dreptul de proprietate
Un eventual cumparator fie ca nu va cumpara imobilul in astfel de conditii fie va cumpara cu tot cu sarcini, adica va prelua de la vanzator si obligatia de plata a sultei asa incat te vei p[utea indrepta contra cumparatorului direct

Post Reply