Executare CEC

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
roxy

Executare CEC

Post by roxy » 27 Mar 2006, 15:28

Se poate executa un CEC care e deja investit cu formula executorie, in conditiile in care concomitent se desfasoara o ancheta a politiei privind savarsirea infractiunii de inselaciune(nu stiu daca a fost pusa in miscare sau nu actiunea penala).Mentionez ca CEC-ul in original se afla ca creditor.
Isi gaseste aici aplicabilitate principiul "penalul tine in loc civilul"???

fuji

Post by fuji » 27 Mar 2006, 15:57

In materie de cec termenul de prescriptie este de 6 luni de la data prezentarii la plata.
In baza CEC-ului investit cu f.ex. poti sa faci linistit(a) cerere de executare silita. Suspendarea executarii silite poate fi ceruta doar pe calea contestatiei la executare si vezi tu atunci ce se invoca si ce se intampla.

bozo

Post by bozo » 27 Mar 2006, 16:13

Nu. Penalul tine in loc civilul doar daca este vorba despre un litigiu pe rolul unei instante cvile. Aici este vorba despre executarea silita a unui titlu executoriu. Eu zic ca-l poti executa linistita, insa nu cred ca o sa te mai poti constitui parte civila in penal.

Motanu

Post by Motanu » 28 Mar 2006, 12:45

Am doua sitatii care seamana cu cea descrisa ca doua picaturi de apa. Problema este ca nu am ce sa execut, pentru ca nu as sta nici un moment sa ma gandesc. Daca as putea, as incasa sumele, si m-as gandi pe urma daca civilul este tinut in loc de penal sau nu.

modetvas

Post by modetvas » 03 Apr 2006, 21:17

eu zic sa te contitui in penal parte civila cu suma reprezentand val. CEC-ului si in paralel sa mergi la executor, deci sa formulezi cerere de executare silita. Daca recuperezi banii prin executare faci o precizare la actiunea penala prin care explici ca ai incasat banii si renunti la a te mai constitui parte civila. Investirea ar trebui sa o ai in vreo 2 zile, apoi cererea si incuviintarea inceperii executarii silite vreo 10 zile. Mai ramane problema pecuniara (onorariu executorului). Iti amintesc ca punerea in executare a unui titlu execuitoriu nu mai poate fi conditionata de plata in avans a onorariului.

luc4s

Post by luc4s » 04 Apr 2006, 23:50

modetvas wrote:eu zic sa te contitui in penal parte civila cu suma reprezentand val. CEC-ului si in paralel sa mergi la executor, deci sa formulezi cerere de executare silita. Daca recuperezi banii prin executare faci o precizare la actiunea penala prin care explici ca ai incasat banii si renunti la a te mai constitui parte civila.
:aplauze:

modetvas

Post by modetvas » 10 Apr 2006, 20:12

Luc4s: sa inteleg ca esti de acord cu ce am spus eu? :razz:

Post Reply