abuz primarie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
alexionel

abuz primarie

Post by alexionel » 26 Oct 2004, 22:15

revin cu explicatii: pe teren proprietate privata trec doua drumuri ;un drum pe verticala care trece si prin fata gospodariei vecinului meu si un drum orizontal care a fost construit pentru proprietatea mea . am lasat sa-l foloseasca toata lumea care avea interese in zona inclusiv vecinul meu .dupa 12 ani de folosinta vecinul meu si-a mutat gardul in asa fel ca si cum o parte din drum iar apartine de drept dorind sa-l foloseasca de garaj . fiind un om foarte dificil i-am cedat latimea de 1,5m si pe portiunea respectiva am construit un gard de delimitare a haturilor . m-a reclamat la primarie si-a facut rost de martori mincinosi care au afirmat ca au facut prestatie pt primarie cand s-a construi drumul .acest lucru s-a intaplat anul trecut . de la primarie am primit o somatie sa demolez gardul pentru ca drumul este public . am mers la un avocat cu act funciar cu plan de situatie ,cu declaratii ale altor vecini care imi recunosc dreptul de proprietate respectiv vecinatatile si acesta mi=a intocmit un raspuns la primare. in urma scrisorii am fost lasata in pace . dupa alegeri vecinul s-a prezentat la primarie cu somatia ce am primit-o anul trecut . amfost chemata la primarie si fara sa-mi permita sa vorbesc nimic m-au somat sa stric gardul . din nou am facut o scrisoare la care anexez raspunsul de anul trecut . i-am rugat sa -i spuna vecinului ca este de competenta justitiei . din telefonul ce l-am primit acum ca vor merge consilierii sa-i demoleze am inteles ca vecinul a participat la sedinta de consiliu . l-am rugat pe viceprimar care mi-a dt telefonul sa primesc in scris hotararea . am fost reuzata . pe mai departe pot circula chiar daca ii propritatea toti care au interese chiar si vecinul meu repet cele doua drumuri se intersecteaza si spatiul este liber dar vecinul nu poate intra in acel dori garaj numai daca circula pe drumul lui . era mai comod pe la mine . mi-a adus foarte multe prejudicii materiale si morale dar de ficare data de dragul pacii am cedat . m-a amenintat ca va face el din drum propritate drum public . fa bine si astepta rau

==

elis

Post by elis » 28 Oct 2004, 07:34

Spune cine figureaza ca proprietar in Cf pentru parcela traversata de cele doua drumuri si daca cele doua drumuri sunt sau nu notate in Cf.

alexionel

Abuz primarie

Post by alexionel » 29 Oct 2004, 19:33

Ca si notiune de drum nu sunt trecute in cf nici unul. In plan de situatie al meu drumul orizontal este trecut ca si drum de acces, iar cel vertical torent. In litigiu este drumul orizontal.
Drumul orizontal delimiteaza proprietatea mea de a vecinului meu, prin contract eu l-am cumparat odata cu tot terenul. Problema a aparut cand primaria a vrut sa si-l insuseasca ca si drum public. Dar nu este public pentru ca a fost construit de fostul proprietar si am 3 declaratii notariale pentru acest lucru de la vecini. Drumul public este cel trecut ca si torent pentru ca a ajuns intr-un stadiu avansat de degradare.
Eu nu am ingradit, dar am marginit drumul personal cu un gard pentru a delimita cele 2 proprietati a mea si a vecinului. Chiar ieri acesta m-a prejudiciat taind gardul si distrugand insemnele de hotar. La actiune au participat personal vecinul, primarul si inca un atasat al primariei, dar fara sa primesc nici un act. Nici nu vor sa imi dea vreun inscris.
Va rog din suflet spuneti-mi ce sa fac pe mai departe.

elis

Post by elis » 30 Oct 2004, 08:42

Drumul despre care vorbesti se pare (din ceea ce ai spus) ca nu poate fi considerat ca fiind drum care sa fie deschis circulatiei publice, motiv pentru care interventia primariei a fost abuziva.
Daca tu esti proprietar tabular (figurezi ca si proprietar in CF), sau daca imobilul este in posesia ta legitima, poti depune o plangere la judecatorie pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie.

Potrivit prevederilor art. 220 Cod penal "Ocuparea, in antregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Daca fapta prevazuta an alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Daca fapta prevazuta an alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.
Daca imobilul este in posesia unei persoane private, cu exceptia cazului cand acesta este an intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala. "

Potrivit prevederilor art. 222 alin. 2 Cod pr. Pen "plangerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plingerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si a mijloacelor de proba."

Fii atent ca plangerea trebuie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care ai stiut cine sunt faptuitorii.

alexionel

abuz primarie

Post by alexionel » 30 Oct 2004, 11:30

Va multumesc frumos pentru informatii
Primarul si vecinul au prins aripi , dupa desfiintarea gardului au inceput modificari la drum . am mes la primarie si primarul mi-a spus ca va trimite utilaje pt. repararea drumului vertical , care trece chiar prin mijlocul proprietatii si face acest lucru pentru sprijinul comunitatii .

elis

Post by elis » 30 Oct 2004, 11:38

In OUG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor se arata ca:

Din punct de vedere al destinatiei, drumurile se impart in:
a) drumuri publice - obiective de utilitate publica destinate circulatiei rutiere, an scopul satisfacerii cerintelor de transport unitar ale economiei nationale, ale populatiei si de aparare a tarii. Acestea sunt proprietate publica;
b) drumuri de utilitate privata - destinate satisfacerii cerintelor proprii de transport rutier an activitatile economice, forestiere, petroliere, miniere, agricole, energetice, industriale si altora asemenea, de acces an incinte, ca si cele din interiorul acestora, precum si cele pentru organizarile de santier; ele sunt administrate de persoanele fizice sau juridice care le au an proprietate sau an administrare.
ART. 4
Din punct de vedere al circulatiei, drumurile se ampart an:
a) drumuri deschise circulatiei publice, care cuprind toate drumurile publice si acele drumuri de utilitate privata care servesc obiectivele turistice ori alte obiective la care publicul are acces;
b) drumuri anchise circulatiei publice, care cuprind acele drumuri de utilitate privata care servesc obiectivelor la care publicul nu are acces.

ART. 8
Drumurile de interes local apartin proprietatii publice a unitatii administrative pe teritoriul careia se afla si cuprind:
a) drumurile comunale, care asigura legaturile:
- intre resedinta de comuna cu satele componente sau alte sate;
- intre orasul cu satele care ai apartin, precum si cu alte sate;
- intre sate;
b) drumurile vicinale sunt drumuri ce deservesc mai multe proprietati, fiind situate la limitele acestora;
c) strazile sunt drumuri publice din interiorul localitatilor, indiferent de denumire: strada, bulevard, cale, chei, splai, sosea, alee, fundatura, ulita etc.

sofia

Post by sofia » 30 Oct 2004, 11:52

Pentru ca asa zisul drum sa fie in domeniul public terenul trebuia sa fi intrat legal in proprietatea unitatii administrativ teritoriale.
Daca cineva numeste o cale de acces drum comunal nu inseamna nimic din punct de vedere juridic.
In privinta vecinului se pune problema unei eventuale servituti de trecere daca sunt indeplinite conditiile (sigur ca nici nu se pune problema sa existe doua cai de acces)

Nastasia

abuz primarie

Post by Nastasia » 04 Nov 2004, 01:18

la un caz identic dupa savarsirea abuzului ai ca martor numai membrii familiei tale . ai vreo reusita in penal ? este neceara reclamatie la politie ?

norocel

Post by norocel » 04 Nov 2004, 14:03

Plangerea se adreseaza direct judecatoriei.
Termenul este de 2 luni.

elis

Re: abuz primarie

Post by elis » 05 Nov 2004, 12:56

Nastasia wrote:la un caz identic dupa savarsirea abuzului ai ca martor numai membrii familiei tale . ai vreo reusita in penal ? este neceara reclamatie la politie ?
Ce intelegi prin caz identic ?

Post Reply