demisie in timpul concediului medical?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
fredonino

demisie in timpul concediului medical?

Post by fredonino » 31 Mar 2006, 12:18

pot demisiona daca sunt in concediu medical? nu mai suport stresul , munca peste program, injuriile sefului ..... ajutor :(

shimmer

demisie

Post by shimmer » 31 Mar 2006, 12:38

Nu! Deoarece in perioada cat esti tu in concediu medical contractul de munca este suspendat! Cand inceteaza concediul medical atunci faci frumusel o demisie, ii dai nr. de inregistrare si te obligi sa respecti preavizul de 15 zile calendaristice.
Daca firma este de acord sa pleci mai repede se poate renunta la termenul de preaviz (art 79 alin 7 CM).
Bafta!

fredonino

Post by fredonino » 31 Mar 2006, 12:52

bine, dar daca nu mi voi respecta cele 15 zile de preaviz pt ca imi vor face viata un calvar ce mi se poate intampla in afara de desfacerea contractului de munca disciplinar :roll:

fredonino

Post by fredonino » 31 Mar 2006, 13:04

sau sa sa mi iau alt concediu medicul dupa ce mi depun demisia?

shimmer

demisie

Post by shimmer » 31 Mar 2006, 13:07

Ai raspuns singur! Desfacerea contractului de munca disciplinar! Nerespectarea preavizului inseamna sa incalci prevederile contractului de munca , ale regulamentului intern..etc. Crezi ca merita sa pleci asa din unitate? Conteaza ce ti se inscrie in cartea de munca, pt. ca urmatoarea firma la care o sa te angajezi, in momentul in care aduci cartea de munca si observa ce este inscris, s-ar putea sa devina putin suspiciosi! Nu crezi!?

shimmer

demisie

Post by shimmer » 31 Mar 2006, 13:10

Nu te mai incurca cu alt concediu medical pentru ca orice concediu medical intervenit in perioada preavizului il prelungeste corespunzator!
Tu in loc sa pleci mai repede, mai mult il prelungesti!
Fii mai hotarat si prudent!

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 31 Mar 2006, 15:19

Cauta un motiv de incalcare a clauzelor CIM. Doar daca demonstrezi ca s-a incalcat vreuna din clauzele CIM poti pleca fara preaviz. Daca gasesti asa ceva in demisie trebuie scris ce clauza s-a incalcat .

der_graaf

Post by der_graaf » 02 Apr 2006, 02:45

sfatul meu este sa nu te complici prin a cauta "nod in papura angajatorului". daca nu mai poti sa faci fata acolo unde esti, cauta-ti altceva de lucru ca sa nu ramai descoperit si apoi da-ti demisia (cu preaviz de 15 zile calendaristice) sau cu cerere de incetare a CIM prin acordul partilor, fara preaviz, la data convenita. cu medicalele nu rezolvi absolut nimic. asigura-te ca ai un back-up permanent pt situatii de genul asta. dar totusi fii mai tare (indiferent de ce "hram" porti) ca, daca nu, te vor "calca" mereu altii. asta e legea junglei si in asta traim. eu de cel putin 5 ani asa ma lupt. sincer.
tu stii cel mai bine ce ai de facut. multa bafta

Post Reply