Pruncuciderea

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
anyah

Pruncuciderea

Post by anyah » 29 Mar 2006, 18:32

In curand va fi sesiunea stiintifica la noi la facult si trebuie sa fac un referat despre pruncucidere (axat pe subiectul activ si participatia penala).
Problema apare la partea de documentare. Profesorul meu mi-a oferit ca bibliografie, 7 art din nr diferite din Revista de Drept Penal (nr din ani anteriori)... din care nu am gasit decat 3 la biblioteca facultatii.
Intrebarea mea este daca stie cineva vreun titlu de lucrare pe aceasta tema (care sa se gaseasca pe piatza)? Ar fi mai mult decat binevenit.

Multumesc anticipat.

orange

Post by orange » 29 Mar 2006, 20:50

Nu am auzit niciodata de vreo lucrare despre pruncucidere, in afara catorva articole mai vechi, de care faci si tu vorbire. Nu e o infractiune prea des intalnita (de fapt, aproape deloc), s-a propus chiar eliminarea ei din Codul penal, asa ca nici la capitolul jurisprudenta nu gasesti prea multe. Incearca totusi sa cauti "pruncucidere" pe www.iccj.ro, gasesti 11 rezultate, chiar daca majoritatea se refera la omor calificat si axeaza-te pe cum de obicei nu sunt indepinite conditiile pentru pruncucidere :grin: Despre subiectul activ si participatie, sincer, nu e mare lucru de spus...dar scrie despre starea de tulburare a mamei. Ah, si complicele sau instigatorul sunt participanti la omor calificat. Cam asta si...bafta!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Mar 2006, 08:23

daca dai o adresa de e-mail pe privat iti trimit lucrarea mea de licenta care a avut exact aceasta tema, sa vezi ce scoti din ea.
e adevarat ca a trecut ceva timp de atunci insa poate te ajuta.
Mai vezi si tratatul de medicina legala ala mare si galben si in doua volume al lui Belis ca gasesti si acolo niste lucruri referitoare la subiectul activ

anyah

Post by anyah » 30 Mar 2006, 21:18

@ orange: Multumesc mult pt link. Acum ma duc sa vad ce gasesc acolo. :) Si... wow... chiar nu stiam ca s-a propus eliminarea infractiunii din Codul penal. Pacat... sincer m-a atras cel mai mult dintre infractiunile studiate. :P

@ attorneyatlaw: Ai un PM de la mine. :P Am sa ma apuc sa colind anticariatele Bucurestiului in cautarea tratatului de medicina legala.

Multumesc. :)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 31 Mar 2006, 13:34

ti-am trimis lucrarea pe adresa de mail indicata. Anunta-ma daca a ajuns, daca nu o mai trimit o data.
Nu trebuie sa colinzi anticariatele ca tratatul e din 1995 asa ca nu e asa de vechi. S-ar putea sa se mai gaseasca. Eu am luat din el si niste poze interesante.

E normal sa se scoata ca e o aberatie fara sfarsit. daca citesti ai sa vezi de ce. In principiu tulburarile suferite de mama la nastere (febra puerperala) sunt atat de puternice incat abolesc discernamantul mamei complet. Psihoza post-partum, functie de gravitatea ei, poate conduce si aceasta la abolirea discernamantului.

Mie mi-a placut, la vremea mea, subiectul, chiar destul de mult. Asa ca m-am straduit sa scot o lucrare buna din asta, desi am criticat prevederea din cod.

Bafta

anyah

Post by anyah » 31 Mar 2006, 14:25

Am primit mail-ul. Mersi mult. Am sa incep sa-l citesc. Si sa caut tratatul daca tot zici ca este atat de recent. :)

*bows*

Post Reply