Atentie la ce iti doresti...s-ar putea sa primesti!!!

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
olia26

Atentie la ce iti doresti...s-ar putea sa primesti!!!

Post by olia26 » 25 Mar 2006, 22:53

Imi place mai mult penalul decat civilul si fiindca sunt deja anul 4 la Drept mi-am facut planuri de viitor,dorind sa ajung candva,cineva in domeniu..numai ca realitatea ma trezii brusc din reverie,direct intr-un proces penal,avand dubla calitate:inculpat si parte vatamata..sa va spun cum s-a intamplat,pe scurt:in timp ce ma aflam la serviciu o doamna mi-a solicitat 2 fire beteala pentru brad si pentru ca am refuzat sa o servesc(vindem doar cu ridicata si nu avem casa de marcat ,deci nu vand "la bucata") fiica doamnei s-a enervat si mi-a adresat injurii,de genul "dupa ce ca esti grasa si urata mai esti si proasta,taranca dracului" si altele(ne aflam in ILFOV..este adevarat,dar n-am obligat-o eu sa-si faca cumparaturile...la tara) Tatal meu mi-a luat apararea spunandu-le ca nu au nici un motiv sa-mi vorbeasca asa si invitandu-le sa paraseasca standul(in ziua respectiva tata a venit sa ma ajute la serviciu).In acest moment a fost lovit de 1 din cei 2 tineri care le insoteau pe "doamne" si pe care abia atunci i-am observat,dupa care.....haos general,pentru ca au sarit vecinii, clientii,producandu-se o adevarata busculada.Cert este ca atat tata cat si unul din tineri au depus plangere la politie,ambii au certificatemedico-legale,tata 3-4 zile,tanarul 2-3 zile ingrijiri medicale.Am uitat sa va spun ca la sfarsitul conflictului a aparut si sotul meu,care fusese afara la masina sa-si ia haina si se oprise sa cumpere o cafea.El a incercat sa calmeze spiritele,dar mai bine nu venea..pentru ca este cetatean strain,african,a fost si el injurat(cioara,negru spurcat,te facem noi pe tine....si altele la fel de"dragute").Problema este ca si unul dintre acesti tineri afost lovit,dar nu de mine,tata sau sotul meu,ci de 1 vecin .Am fost amenintati cu relatiile lor sus-puse(parca in Parlament)care or sa-l "dea afara din tara lor"pe sotul meu si bineinteles ca"o sa platim bani grei...).In fine,au venit citatiile{3} am vorbit cu un avocat si astept prima infatisare...sau audiere,nu??Imi iubesc enorm sotul si tatal si nu as vrea sa li se intample ceva rau ....din cauza mea si a 2 fire de beteala.... :(

lawprofile

Post by lawprofile » 26 Mar 2006, 12:27

iti dai seama ca e o chestiune de cunoastere detaliata a tuturor circumstantelor faptei dar vezi si tu circumstanta atenuanta legala a provocarii, legitima aparare, art 18 ind 1 si suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

luc4s

Post by luc4s » 26 Mar 2006, 12:40

Olia, atat tatal tau cat si cei din tabara adversa au un certificat medico legal prin care li se acorda un numar de zile de ingrijiri medicale, ca urmare a suferirii unei agresiuni.
Atat tatal, cat si aia, vor trebui sa dovedeasca in instanta legatura de cauzalitate(faptul ca leziunile au fost provocate de partea adversa)
Asta se face , in cazul vostru, prin proba cu martori.(daca tot spui ca era atata lume acolo)
Daca nu rezulta, fara dubiu, daca si cine l-a agresat pe tatal tau si pe celalalt(oricare putea sa mearga sa se dea cu capul de pereti dupa aia) , o sa le dea achitare la amandoi.
Sau poate va baga pe toti la incaierare si trimite dosarul spre solutionare la Politie. :grin:
ART. 322
Incaierarea
Participarea la o incaierare intre mai multe persoane se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda.
Daca in cursul incaierarii s-a cauzat o vatamare grava integritatii corporale sau sanatatii unei persoane, cel care a savarsit aceasta fapta se pedepseste pentru infractiunea savarsita, al carei maxim se reduce cu un an. Ceilalti participanti la incaierare se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta in alin. 1.
In cazul prevazut in alin. 2, daca nu se cunoaste care dintre participanti a savarsit faptele aratate in acel alineat, se aplica tuturor inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, cand s-a cauzat vatamarea integritatii corporale sau sanatatii. In cazul in care s-a cauzat moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Nu se pedepseste cel care a fost prins in incaierare impotriva vointei sale, sau care a incercat sa desparta pe altii, sa respinga un atac ori sa apere pe altul.

dellutza

Post by dellutza » 26 Mar 2006, 16:12

Cred ca mai bine incercati sa va impacati.

olia26

Post by olia26 » 29 Mar 2006, 21:00

Multumesc pentru raspunsuri.Azi am fost la tribunal si au cerut un nou termen in vederea impacarii,ceea ce ne dorim si noi.Din pacate noi am ajuns mai tarziu,dupa apelul de prezenta,dar sper ca or sa ne contacteze si totul se va termina cu bine.Ati avut dreptate,treaba are "iz de incaierare"...

Post Reply