Y a faut o cerere de revizuire astfel:solicita revizuirea sentintei penale prin care i s-a aplicat o pedeapsa de 5 ani pe motivul ca cei 2 martori care au dat declaratii in cursul urmaririi penale se fac vinov de sav infr de marturie mincinoasa( nu exista nici sentinta nici ordonanta). In ac timp, prin aceeasi cerere invedereaza instantei ca prin sentinta a carei revizuire o cere i s-a revocat suspendarea cond a executarii pedepsei pronuntata printr-o sentinta a altei judecatorii de care el nu a avut cunostinta in anul 2002( nu a fost citat legal, lipsind si la judecata si la pronuntare si nu-si aminteste ca in anul 2002 sa fi sav vreo infractiune).
Eu cred ca crererea lui de revizuire ar putea fi interpretata ca ar contine 2 cereri:
-cea de reviz pp-zisa, care in opinia mea nu are sanse
-cea de apel in termen sau peste termen privind sentinta de care nu a avut habar
Ar fi indicat ca eu, ca avocat din oficiu, sa solicit trimiterea dosarului la instanta competenta a se pronunta asupra apelului?Pentru ca instanta e obl ca, indif de denumirea gresita data cererii si introducerea ei la o instanta necompetenta, sa o califice in mod corect...In acelasi timp, ea e sesizata legal cu o cerere de revizuire...fara sanse insa. Ce sa fac??
revizuire si apel
E o revizuire penibila si clasica in acelasi timp.
Fara NICI o sansa.
Daca a facut-o direct la instanta va pleca la primul termen la parchet pt cercetari.
Nu o va considera nimeni apel peste termen deoarece deja a fost inregistrata in instanta si i s-a dat nr de dosar. Ti se va respinge revizuirea(daca exista cercetari facute de procuror) de pe scaun, cu zimbete de condescendeta si bucurie ca e f putin de motivat si vei fi indrumat sa faci o cerere de apel la registratura daca ai chef si ai mandat pt asta.
Si gloriosul tau oficiu pentru care mi-am pierdut 3 min din viata ca sa-ti raspund se termina aici.
Succese in continuare maestre!
Vezi sa te implici si sa fii incisiv si in plingerile pe 213 din penitenciar!!!
Acolo se vede clasa...

Fara NICI o sansa.
Daca a facut-o direct la instanta va pleca la primul termen la parchet pt cercetari.
Nu o va considera nimeni apel peste termen deoarece deja a fost inregistrata in instanta si i s-a dat nr de dosar. Ti se va respinge revizuirea(daca exista cercetari facute de procuror) de pe scaun, cu zimbete de condescendeta si bucurie ca e f putin de motivat si vei fi indrumat sa faci o cerere de apel la registratura daca ai chef si ai mandat pt asta.
Si gloriosul tau oficiu pentru care mi-am pierdut 3 min din viata ca sa-ti raspund se termina aici.
Succese in continuare maestre!
Vezi sa te implici si sa fii incisiv si in plingerile pe 213 din penitenciar!!!
Acolo se vede clasa...

Cere in primul rand comunicarea celeilalte hot. jud. Realmente incredibil si revoltator in acelasi timp, daca e cum spune inculpatul. Dar daca e de rea credinta si face pe prostul cu privire la fapta si implicit hotararea din 2002? Eu cred ca cu asta ar trebui sa incepem. Cu privire la prima cerere de-a dreptul neintemeiata. Sa faca intai plangere penala cu privire la marturie mincinoasa si sa astepte o hot. definitiva daca vrea revizuire cu privire la acest aspect.
Revin si spun ca ar trebui adus intreg dosarul (sau copie de pe acesta) de la cealalta instanta deoarece are o inraurire hotaratoare asupra solutiei ce se va pronunta si este necesar pt. aflarea adevarului. Este o chestiune prealabila care trebuie lamurita. Uita-te peste art. 44 c. proc. pen. Si tine-ne la curent. Ca e incredibil la prima vedere.
Nu stiu de ce primul "coleg" care a raspuns este asa de revoltat sau indignat ca poate si un avocat din oficiu sa incerce sa mai faca si ceva, adica sa iasa din pasivitate si daca are cumva la indemana o posibilitate, cat de mica de a face ceva in folosul celui din boxa inculpatilor sa uzeze de aceasta. La urma urmei, acei oameni isi pun speranta in avocatul ala desi rezultatul cererii lui atarna de un fir de ata. Eu nu am de unde sa stiu daca spune adevarul sau face pe prostul, dar exista mica posibilitate ca sa fie intr-adevar cum zice el. Daca cererea in privinta careia eu as vrea sa primeasca o calificare de cerere de apel ar avea cea mai mica sansa, atunci ar fi singura posibilitate a lui de a iesi din inchisoare mai devreme de anul 2010.Are abia 23 de ani , poate nu e o cauza pierduta.
Din punct de vedere procedural,din jurisprudenta pe care am citit-o, o cerere, chiar daca poarta o denumire gresita si e inaintata unei instante necompetente, trebuie sa fie calificata in mod corect de instanta.De aceea m-am gandit sa solicit fie trimiterea dosarului la J5, unde s-a dat hotararea cu pricina (dar aici ma impiedica faptul ca si J6 e sesizata in mod legal cu o cerere de revizuire fara sansa)fie sa solicit aducerea dosarului de la J5 incoa? am sa ma uit pe 44 C Pr P, nu am codu la mine.Mie mi-e mult mai usor sa mi se respinga cererea de revizuire si sa-mi incasez banii, dar mi-ar parea rau sa existe o posibilitate la indemana mea si eu din nepricepere sau delasare sa raman nepasatoare.
Din punct de vedere procedural,din jurisprudenta pe care am citit-o, o cerere, chiar daca poarta o denumire gresita si e inaintata unei instante necompetente, trebuie sa fie calificata in mod corect de instanta.De aceea m-am gandit sa solicit fie trimiterea dosarului la J5, unde s-a dat hotararea cu pricina (dar aici ma impiedica faptul ca si J6 e sesizata in mod legal cu o cerere de revizuire fara sansa)fie sa solicit aducerea dosarului de la J5 incoa? am sa ma uit pe 44 C Pr P, nu am codu la mine.Mie mi-e mult mai usor sa mi se respinga cererea de revizuire si sa-mi incasez banii, dar mi-ar parea rau sa existe o posibilitate la indemana mea si eu din nepricepere sau delasare sa raman nepasatoare.
Sper ca n-o sa para stupid, inainte de a pune cuvantul pe fond, cand o sa ne-ntrebe daca mai avem de formulat cereri si exceptii, si am sa ma trezesc si eu sa spun ca cererea revizuentului cuprinde de fapt doua cereri, una de revizuire si una de apel despre care exista prea putine date, si in consecinta s-ar impune aducerea dosarului de la Judecatoria sectorului 5...pentru ca ce? Sa se pronunte J6 cu privire la cererea de apel, daca este apel peste termen sau in termen?
Credeam ca stiu ceva procedura penala dar pur si simplu imi dau seama ca nu stiu ce sa solicit. Intrucat nu este suficienta afirmatia ca din analiza continutului cererii este vorba si de revizuire a unei sentinte, si de apel a altei sentinte pronuntate de alta judecatorie.In momentul in care fac o asemenea constatare, eu trebuie sa solicit ceva instantei.Mai firesc mi s-ar parea sa fie trimis dosaru la J5 pt a se judeca apelul, si daca va fi modificata sentinta de la J5, atunci intr-adevar , ar axista un motiv de revizuire viabil.
Sper ca pana joi sa ma decid ce voi cere instantei.Dosarul asta se tot amana pt ca lipseste dosarul de urmarire penala, desi , in opinia mea, asta nu are nici o importanta in privinta solutiei, dar nu e indeplinita procedura...se pare ca mai am multe de invatat.
Credeam ca stiu ceva procedura penala dar pur si simplu imi dau seama ca nu stiu ce sa solicit. Intrucat nu este suficienta afirmatia ca din analiza continutului cererii este vorba si de revizuire a unei sentinte, si de apel a altei sentinte pronuntate de alta judecatorie.In momentul in care fac o asemenea constatare, eu trebuie sa solicit ceva instantei.Mai firesc mi s-ar parea sa fie trimis dosaru la J5 pt a se judeca apelul, si daca va fi modificata sentinta de la J5, atunci intr-adevar , ar axista un motiv de revizuire viabil.
Sper ca pana joi sa ma decid ce voi cere instantei.Dosarul asta se tot amana pt ca lipseste dosarul de urmarire penala, desi , in opinia mea, asta nu are nici o importanta in privinta solutiei, dar nu e indeplinita procedura...se pare ca mai am multe de invatat.