Plangere contrav. ciudatenie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
olim

Plangere contrav. ciudatenie

Post by olim » 20 Mar 2006, 16:36

Am o intrebare pt voi.
Unei institutii i s-au incheiat doua procese verbale de contraventie si s-au acordat doua amenzi. S-a facut plangere care s-a trimis la agentul constatator in decembrie 2005. Nici pana in ziua de azi nu s-a primit nici o citatie. Ce credeti ca s-a intamplat? E posibil s-a treaca un termen atat de mare si respectiva unitate sa nu fie citata? Sau poate ca nu s-au obosit sa trimita plangerile la judecatorie.

Multumesc pt lamuriri.

teodora29

Post by teodora29 » 20 Mar 2006, 16:48

Cred ca poti merge pe Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ pentru neraspunderea in termenul leal de 30 de zile.

florian267

Post by florian267 » 20 Mar 2006, 17:00

teodora29 wrote:Cred ca poti merge pe Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ pentru neraspunderea in termenul leal de 30 de zile.
de ce ? Atata vreme cat exista dovada formularii plangerilor, poti sa stai linistiti. eventual in fiecare luna verifici la opisul judecatoriei daca sunt inregistrate pe rolul instantelor.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Mar 2006, 17:39

teodora29 wrote:Cred ca poti merge pe Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ pentru neraspunderea in termenul leal de 30 de zile.
adica la ce sa raspunda institutia?
Ca nu are nici o obligatie de raspuns. Singura obligatie pe care o are este sa trimita pvcsc insotit de toate actele ce au stat la baza intocmirii lui la instanta de la locul savarsirii contraventiei.

Sa revenim la topic: unele institutii sunt mai destepte decat altele si dorm pe plangerile contraventionale cu lunile. Isi mai amintesc din cand in cand sa le trimita la instanta.
Acun dupa cum plangerea suspenda executarea, cum bine spunea florian, poti dormi si tu linistit pana apare citatia (numai sa nu-ti fi schimbat adresa intre timp si sa existe riscul sa te citeze aiurea. da poti verifica, dupa cum spunea florian)
Pe de alta parte, daca te grabesti sa te judeci nu ai decat sa introduci plangerea la instanta, cu dovada atasata ca ea a fost depusa in termen la institutia amendatoare si cu explicatia ca faci una ca asta penn ca ei nu s-au obosit sa trimita la instanta. Vezi ce iese.

olim

Post by olim » 21 Mar 2006, 09:28

In primul rand va multumesc mult pt raspunsuri.
In al doilea rand eu facusem o adresa pe care voiam sa o trimit la agentul constatator sa-mi comunice daca le-a trimis la judecatorie sau nu. Poate asa ii scoteam din amorteala. Oricum plangerile au fost corect indreptate, in term. legal si nici nu mi-am schimbat adresa.
Pe de alta parte va spun ca amenzile nu sunt mari si sincer nu ma grabesc sa ma deplasez pt ele in alta localitate, nu foarte aproape de altfel.

denominatus

Post by denominatus » 21 Mar 2006, 10:11

:grin:
Ai facut o singura plangere? Doar pentru a doua amenda?
Sau ai facut doua plangeri, pentru fiecare amenda?

Ca daca ai facut doar pentru a doua, pe prima o platesti. Vezi la administratia Financiara.
Daca ai facut pentru amandoua, nu platesti niciuna... :lol:

olim

Post by olim » 21 Mar 2006, 16:34

Multumesc ca mi-ai atras atentia dar am specificat ca am facut doua plangeri pt fiecare proces verbal in parte. 8) Deci am scapat, nu? :lol:
La inceputul topicului am scris din greseala "plangere".

Post Reply