incadrarea juridica a faptei

Discutii privind procedura penala
Post Reply
femme

incadrarea juridica a faptei

Post by femme » 18 Mar 2006, 11:04

Am un dosar care a avut termen pe 17.03. La acest termen s-au audiat inculpatii iar judecatoarea a stabilit ca la termenul urmator sa se discute incadrarea juridica a faptelor.
Ce inseamna mai exact acest lucru-schimbarea incadrarii juridice??
Rechzitoriul este o poveste sf nesustinuta de probe si acest fapt a reiesit si din declaratiile inculpatilor.

excalibur

Re: incadrarea juridica a faptei

Post by excalibur » 18 Mar 2006, 11:19

femme wrote:Ce inseamna mai exact acest lucru-schimbarea incadrarii juridice??.

8O 8O 8O

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 18 Mar 2006, 11:36

Da,inseamna ca la urmatorul termen se vapune in discutie o eventuala schimbare a incadrarii juridice,care poate fi intr-una mai grava sau intr-una mai usoara .In functie de noua incadrare pusa in discutie,iti vei formula concluziile.
Vezi ca,de principiu,instanta nu se pronunta in sedinta daca schimba sau nu incadrarea juridica.Deci e de preferat sa pui si concluzii de achitare (ca fapta nu exista sau ca n-a fost savarsita de inculpat) pentru vechea incadrare.Asta nu-i obligatoriu,depinde de instanta si de practica ...

femme

Post by femme » 18 Mar 2006, 12:59

Am luat in calcul si ca situatie se poate agrava. Totusi am indoieli ca se poate intampla asta.
Inculpatul a fost trimis in judecata pt 2 fapte. Dar una din ele nu exista.

Generalul

Post by Generalul » 18 Mar 2006, 21:32

Pai daca toti judecatorii si-ar formula deciziile numai dupa declaratiile inculpatilor, ar trebui ca penitenciarele sa fie goale.

femme

Post by femme » 19 Mar 2006, 11:22

Am studiat bine dosarul. Mi-am format o parere dupa probele din dosar iar nu numai din declaratiile inculpatilor.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Mar 2006, 18:05

Generalul wrote:Pai daca toti judecatorii si-ar formula deciziile numai dupa declaratiile inculpatilor, ar trebui ca penitenciarele sa fie goale.
si cu tot regretul, daca ar lua decizii dupa probele din dosar si dupa lege, si nu numai dupa ce cere reprezentantul parchetului, ele sigur ca ar fi mult mai goale.

Nu zic ca nu exista o multime de infractori in tara noastra, insa prea am devenit in egala masura o tara de Jean Valjani.

luc4s

Post by luc4s » 20 Mar 2006, 20:46

Si crezi ca o sa poti schimba tu ceva?
Trebuie sa te transferi ca procuror, daca vrei sa schimbi ceva in sensul asta(sa nu fie prinsi doar pestisorii :) )

norocel

Post by norocel » 21 Mar 2006, 07:52

AllyMcBeal wrote:Vezi ca,de principiu,instanta nu se pronunta in sedinta daca schimba sau nu incadrarea juridica...
Instanta poate schimba incadrarea juridica si prin incheiere. S-a pronuntat deja in acest sens Plenul ICCJ.

Post Reply