cum pot obtine o copie dupa actele unui dosar?

Discutii privind procedura civila
mirela96

cum pot obtine o copie dupa actele unui dosar?

Post by mirela96 » 20 Mar 2006, 05:41

Este in legatura cu divortul meu si niste declaratii false pe care sotul meu le-a inminat tribunalului. Problema este cum pot obtine o copie dupa acele declaratii. Sentinta de divort mentioneaza acele declaratii.
Multumesc.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 11:58

va adresati cu o cerere scrisa la judele de serviciu in care solicitati sa va permita copierea filelor cu nr.... din dosarul in care dvs sunteti parte si aveti calitatea de...apoi, cu viza de la jude mergeti la arhiva instantei...care va trimite dosarul la copiator unde urmeaza sa primiti si sa platiti copiile solicitate.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 20 Mar 2006, 12:46

eu am mers cu cererea adresata presedintelui direct la arhiva si doamnele de acolo au fost foarte dragute si mi-au facut copiile de care aveam nevoie. poti incerca si asa!

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:51

ma rog....
incearca varianta roxanei prima si daca te trimite la plimbare ...tot la varianta mea ajungi...

meri

Post by meri » 21 Mar 2006, 01:30

Ca sa elimini niste drumuri inutile, mergi direct in arhiva cu cererea, cartea de identitate si daca sunt draguti cei de acolo iti vor face ei imediat o copie. UN ZAMBET la timpul potrivit face mult. :razz:

myado

Post by myado » 21 Mar 2006, 17:20

da, ai dreptate si tu, mai ales cand arhiva este intr-o cladire alta decat instanta iar judele de serviciu functioneaza in alt oras. Just.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 21 Mar 2006, 17:34

acun ce sa zic insa la Bucuresti (unde arhiva este in aceeasi cladire cu instanta dar fireste nu in aceeasi incapere cu judele), cererea de eliberare copii nu se vizeaza de judecatorul de serviciu ci se depune direct la arhiva.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 22 Mar 2006, 08:35

cred ca saraca mirela e ametita rau de tot :grin: . sigur obtine copiile dupa acte daca merge direct cu cererea la arhiva, mai ales daca este parte in proces. eu m-am dus cu cerere si contract de mandat, si tot nu a fost nici o problema. :)

norocel

Post by norocel » 22 Mar 2006, 08:46

Procedura este reglementata de art. 128-129 din Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti, aprobat prin HCSM nr. 387/2005, publicat in M.Of. nr. 958/2005

myado

Post by myado » 22 Mar 2006, 11:03

acun ce sa zic insa la Bucuresti (unde arhiva este in aceeasi cladire cu instanta dar fireste nu in aceeasi incapere cu judele), cererea de eliberare copii nu se vizeaza de judecatorul de serviciu ci se depune direct la arhiva.

nu-mi vine in cap acum decat sectorul 1 unde trebuia viza..., la 3 la fel...

myado

Post by myado » 22 Mar 2006, 11:10

dar sigur ca functioneaza principiul nncate bordeie atatea obiceienn ... si pana la urma fiecare instanta are regulile ei nescrise...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 23 Mar 2006, 16:29

myado, trebuia, nimic de zis, insa mai demult
saptamana trecuta nu mai trebuia. Nici acum o luna. Lucrurile se mai schimba. :lol:

nicuvar

Post by nicuvar » 23 Mar 2006, 17:33

Dintr-un alt topic am inteles ca Mirela nu e in Romania. Cred ca asta a vrut sa intrebe...
mirela96 wrote:20 Martie 2006, 5:00

mirela96
Initiat

Initiat

TOTUL A INCEPUT CIND SOTUL MEU A DEPUS ACTIUNE DE DIVORT IN ROMINIA. CU TOATE CA TRIBUNALUL NU ARE JURISTICTIE IAR EU NU AM FOST CITATA LEGAL,TRIBUNALUL A INCHEIAT DIVORTUL. AM APELAT LA ACEA DECIZIE SI AM CISTIGAT. DOSARUL A FOST TRIMIS CATRE REJUDECARE.
INTREBAREA MEA ACUM ESTE CUM POT OPRI ACEL DIVORT. NICI EU NICI EL NU NE PRESENTAM IN TRIBUNAL. DEJA AM FOST CITATI DE 3 ORI. NICI UNUL DINTRE NOI NU MAI LOCUIESTE IN ROMINIA.
APRECIEZ ORICE RASPUNS.
MULTUMESC.
Ea nu este in Romania si cum poate obtine acele copii dupa declaratiile din dosar.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 23 Mar 2006, 17:55

tot asa poate sa le obtina. Decat ca daca nu se poate duce ea sa mandateze pe cineva.

mirela96

Post by mirela96 » 24 Mar 2006, 20:58

IN PRIMUL RIND VREAU SA MULTUMESC LA TOTI PENTRU SFATURILE DATE.
PROBLEMA ESTE CA ACELE DOCUMENTE SINT IN FACT NISTE DECLARATII PE CARE EL LE-A DAT IN TIMPUL DIVORTULUI CA SA POATA OBTINE DIVORTUL MAI REPEDE SI ILEGAL. MAI MULT DECIT ATIT A ADUS UN MARTOR CARE A DECLARAT CA A VENIT AICI CA A VAZUT FETITA, IAR EU SINT CEA CARE NU AM VENIT SA VAD FETITA.
ACUM SE IVESTE ALTA PROBLEMA. CE TREBUIE EU SA FAC ACUM? pOT SA DOVEDESC CA TOT CE EXISTA IN ACELE DOCUMENTE SINT MINCIUNI, IAR MARTORA O MINTIT SI EA IN TIMPUL PROCESULUI, PT CA EU LOCUIAM CU FETITA LA TIMPUL RESPECTIV.
VOI TREBUI SA DOVEDESC ASTA IN ROMINIA SAU AICI?
EL NU SA MAI PRESENTAT LA NICI O INSTIINTARE LA DIVORT DECIND EU AM CISTIGAT RECUSUL( NU SINT SIGURA DACA ESTE CUVINTUL CORECT).

Post Reply