Primaria a incheiat un contract de inchiriere a unei locuinte sociale cu o p.f. oarecare in baza Legii 114-Legea locuintei. In acest contract se stipuleaza intr-un articol ca p.f. respectiva poate subinchiria cu acordul proprietarului locuinta respectiva (de fapt acest lucru este prevazut si in L.114).
Printr-o greseala a unui functionar, mama p.f. respective (care este invalida cu drept de a avea insotitor/ acesta fiind tocmai fiica, si pe baza careia a obtinut locuinta) nu a fost trecuta in contract la membrii familiei si prin urmare nu a putut sa treaca domiciliul pe buletin, cu implicatiile ce decurg de aici.
P.f. respectiva solicita primariei ori o aprobare de luare in spatiu ori o subinchiriere. Normal, trebuia sa ne dam acordul, in scris, asa cum este prevazut atat in contract cat si in lege. Pentru a veni in ajutorul femeii, am redactat un contract de subinchiriere ( la chirie am trecut fara plata) unde, la semnaturi am trecut si primaria pentru avizare. Domnii juristi din cadrul Dep.juridic au spus ca ei vad contractul de subinchiriere ca o schimbare de proprietar si ca nu sunt de acord. Ce spuneti? O parere...
Contract inchiriere locuinta sociala
1. Contractul de subinchiriere se incheie intre locatar (chiriasul) si subchirias, in baza acorduluil locatorului (in speta, primaria);
2. Contract de inchiriere fara plata...nu exista, un astfel de contract se numeste comodat;
3. Nu stiu de unde ai tu informatia ca in cazul locuintelor sociale ar fi permisa subainchirierea;
2. Contract de inchiriere fara plata...nu exista, un astfel de contract se numeste comodat;
3. Nu stiu de unde ai tu informatia ca in cazul locuintelor sociale ar fi permisa subainchirierea;