Contract inchiriere locuinta sociala

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
darius

Contract inchiriere locuinta sociala

Post by darius » 13 Mar 2006, 18:42

Primaria a incheiat un contract de inchiriere a unei locuinte sociale cu o p.f. oarecare in baza Legii 114-Legea locuintei. In acest contract se stipuleaza intr-un articol ca p.f. respectiva poate subinchiria cu acordul proprietarului locuinta respectiva (de fapt acest lucru este prevazut si in L.114).
Printr-o greseala a unui functionar, mama p.f. respective (care este invalida cu drept de a avea insotitor/ acesta fiind tocmai fiica, si pe baza careia a obtinut locuinta) nu a fost trecuta in contract la membrii familiei si prin urmare nu a putut sa treaca domiciliul pe buletin, cu implicatiile ce decurg de aici.
P.f. respectiva solicita primariei ori o aprobare de luare in spatiu ori o subinchiriere. Normal, trebuia sa ne dam acordul, in scris, asa cum este prevazut atat in contract cat si in lege. Pentru a veni in ajutorul femeii, am redactat un contract de subinchiriere ( la chirie am trecut fara plata) unde, la semnaturi am trecut si primaria pentru avizare. Domnii juristi din cadrul Dep.juridic au spus ca ei vad contractul de subinchiriere ca o schimbare de proprietar si ca nu sunt de acord. Ce spuneti? O parere...

norocel

Post by norocel » 13 Mar 2006, 19:02

1. Contractul de subinchiriere se incheie intre locatar (chiriasul) si subchirias, in baza acorduluil locatorului (in speta, primaria);
2. Contract de inchiriere fara plata...nu exista, un astfel de contract se numeste comodat;
3. Nu stiu de unde ai tu informatia ca in cazul locuintelor sociale ar fi permisa subainchirierea;

darius

Post by darius » 14 Mar 2006, 17:50

Multumesc Norocel,
Am vazut contractul de inchiriere si acolo este prevazuta posibilitatea subinchirierii cu acordul Primariei, de aceea am spus ca se poate face. DAr undeva nu se vrea....

excalibur

Post by excalibur » 15 Mar 2006, 19:05

Faceti un nou contract de inchiriere care sa fie corect.
Inteleg ca toate partile sunt de acord.

Post Reply