Factura sau chitanta?

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
gstefan5

Factura sau chitanta?

Post by gstefan5 » 11 Mar 2006, 01:00

Care este diferenta ?

Cui ii elibereaza un avocat factura si cui ii elibereaza chitanta?

Unde ne putem documenta?

aho

Post by aho » 11 Mar 2006, 13:25

ptr. p.j. factura si chitanta la plata cash, numai factura dc. plata se face prin virament;
ptr. p.f. numai chitanta .

florian267

Post by florian267 » 11 Mar 2006, 20:46

Unde scrie asta? Ma intereseaza pentru ca si eu m-am lovit de problema asta.

rudareanu

Post by rudareanu » 11 Mar 2006, 21:00

s-ar putea sa ma insel, nu cunosc problema foarte bine, dar parca depinde de forma de organizare pe care o adopta cabinetul/ele respective.
la cab. av. tai chitanta
la societate civila parca tai factura.
repet, s-ar putea sa ma insel, dar parca am mai avut o discutie cu cineva pe chestia asta

bozo

Post by bozo » 11 Mar 2006, 22:07

Orice forma de exercitare a profesiei, precum si orice avocat colaborator sau salarizat in cadrul profesiei trebuie obligatoriu sa achizitioneze facturier si chitantier. Chitanta se taie ori de cate ori se incaseaza bani cash. Sau cel putin asa ar trebui. Oricum chitanta trebuie taiata pentru suma trecuta in contractul de asistenta juridica, chiar daca nu se inmaneaza omului care a platit.

Factura se completeaza pentru persoanele juridice pentru care avocatul a prestat servicii juridice, fiind un document contabil pe baza caruia se deduc cheltuielile efectuate pentru plata acestor servicii juridice.

pavel

Post by pavel » 12 Mar 2006, 18:49

Persoana juridica, daca plateste cash, nu isi poate deduce cheltuielile doar in baza chitantei si a contractului de asistenta juridica? e neaparat nevoie si de factura?

bozo

Post by bozo » 12 Mar 2006, 19:27

Eu asa cred.

krisstina

Post by krisstina » 12 Mar 2006, 19:36

Contractul nu este document fiscal.
In contract nu se trece cota de TVA.

bozo

Post by bozo » 13 Mar 2006, 09:07

Ce TVA? Avocatii nu sunt platitori de TVA si nici nu trec asa ceva in factura, daca la asta te referi.

krisstina

Post by krisstina » 13 Mar 2006, 11:25

Pentru asta au facturier cu TVA 0.

sebi77

Post by sebi77 » 13 Mar 2006, 13:53

Parerea mea este ca trebuie emisa factura + chitanta (dupa caz) indiferent daca persoana este fizica sau juridica

Post Reply