Ce este de facut???

Discutii privind procedura penala
Post Reply
sebi77

Ce este de facut???

Post by sebi77 » 12 Mar 2006, 20:19

Am castigat fondul unui proces penal la Judecatorie, pentru insulta si calomnie... Achitare pe art. 10 alin 1 lit d, si respingere ca NEINTEMEIATE a pretentilor civile.

Partea civila a facut recurs in termen....
Motivarea recursului s-a facut in data de 13.02.2006 iar primul termen al instantei de recurs a fost in 15.02.2006....

La primul termen avocatul meu a cerut termen pentru a luarea la cunostinta a motivelor de recurs....

La al doilea termen instanta de recurs s-a pronuntat si a admis in parte pretentile pe latura civila respingand restul cererilor.

Am sesizat acest aspect dupa ce s-a pronuntat instanta de recurs...!

Dupa parerea mea recursul este INADMISIBIL pentru ca
Art. 38510. - Recursul trebuie sa fie motivat, fie in scris, fie oral in fata instantei.*)

Motivele de recurs se formuleaza in scris prin cererea de recurs sau printr-un memoriu separat, care trebuie depus la instanta de recurs cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata.

Dispozitiile alineatelor precedente nu se aplica in cazul prevazut in art. 3856 alin. 3, cand recursul poate fi motivat si oral in ziua judecatii.
Mentionez ca recursul nu a fost motivat oral in fata instantei cu numai in scris prin motive de recurs introduse TARDIV....

Intrebare: Ce este de facut in cazul asta???

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

minodora

Post by minodora » 13 Mar 2006, 13:28

Pai, daca poate fi motivat si oral asta inseamna ca in scris este OK.
Si mai mult, dispozitiile art. 385 alin 1 si 2 nu se aplica in cazul hotararilor care nu pot fi atacate cu apel.
Este clar.

Post Reply