Prescriptia drept la actiune

Discutii privind procedura civila
mariusms

Post by mariusms » 09 Mar 2006, 20:12

Daca nu a fost anulat recursul, atunci vei ridica exceptia prescriptiei care este de ordine publica.

bozo

Post by bozo » 09 Mar 2006, 20:45

Cyclop wrote:
bozo wrote:Perfect de acord. Incearca o contestatie in anulare pe art. 318 C.p.p., poate ai succes.
Pai stai, ca abia luni am primul termen in recurs. Io sper sa tina cont de ce invoc. Dupa aia, vedem...
Atunci bafta multa! Si sa ne tii la curent.

cyclop

Post by cyclop » 10 Mar 2006, 13:38

Sa fie!
Nus ce sa zic... Cum aia de la Judecatorie "n-au vazut" ca actiunea e prescrisa... m-astept la orice. Desi io "inca am incredere in justitia romana", cum zice Patriciu...

cyclop

Post by cyclop » 13 Mar 2006, 16:23

Mai dureaza cu recursun meu... Azi completul s-a dezinvestit in favoarea sectiei comerciale a tribunalului. Recursun ajunsese la un complet de civil, asa ca...astept termenu.
Io ma-ntreb cum dreacu a ajuns la complet de civil... In fine, asteptam.

mariusms

Post by mariusms » 13 Mar 2006, 19:02

Dar mie cum mi s-a mai constituit un dosar in baza aceleiasi cereri? O cerere si doua dosare.......o cerere si doua complete. :-D

cyclop

Post by cyclop » 13 Jun 2006, 08:56

"Respinge exceptia tardivitatii motivarii recursului invocata de catre intimat.
Admite recursul si caseaza hot Judecatoriei.
Respinge actiunea intimatului reclamant."

Deci, e de bine :grin:

leustean

Post by leustean » 13 Jun 2006, 10:49

Ma pregateam sa spun si eu ca se poate invoca exceptia, fiind de ordine publica, cand am vazut ca s-a solutionat si este in favoarea ta.
As mai fi vrut sa daug doar ca termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte (303 alin 2).
Poate asa ar fi fost in termen motivarea.
O simpla sugestie, dar acum bine ca s-a rezolvat.

cyclop

Post by cyclop » 13 Jun 2006, 12:17

leustean wrote:As mai fi vrut sa daug doar ca termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte (303 alin 2).
Poate asa ar fi fost in termen motivarea.
Nici dupa calculele astea nu eram in termen cand am motivat. De fapt, eram in termen, dar dupa procedura penala :grin:

Post Reply