Modificare asociati SRL ? Any help ? :)

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
wishmaster

Modificare asociati SRL ? Any help ? :)

Post by wishmaster » 02 Mar 2006, 23:06

Buna seara ! :)
Va rog daca vreti sa ma luminati si pe mine,
Sunt asociat la un SRL, suntem 2 asociati, al 2lea vrea sa plece de buna voie ( renunta ) nu se pune problema impartitului, eu mai sunt as. unic la alt SRL,

Intrebare, stiind ca nu pot fi as.unic la 2 SRL-uri, pot sa "inlocuiesc" pe ex-asociatul cu sotia mea ?! este legal ?
Stiti cumva aproximativ ce costuri presupune aceasta "mutare" si cam cat dureaza? si cam ce morman de acte ar fi de inlocuit pt. mutarea asta ? sper ca nu e mai convenabil sa suspendam firma si sa fac alta ? :)

Multumesc ;)
Numai Bine ..

rosia_montana

Post by rosia_montana » 03 Mar 2006, 12:08

Pai faci o Hotarare AGA, contract de cesiune a partilor sociale de catre asociat catre sotia ta si un act aditional la statut si contractul de societate. Le inregistrezi la ORC si astepti incheierea judecatorului delegat. Nu stiu sa iti spun preturile, dar stiu ca publicarea in M. OF e cam scumpa, eu cand am facut recodificarea CAEN am platit 900.000 si ceva per pagina :(

wishmaster

Post by wishmaster » 03 Mar 2006, 13:09

Buna, Multumesc de ajutor ! Mai mult ca sigur o sa apelez la cineve din domeniu, se pare ca e mai complicat decat credeam.
-----
ps. scuze, am pus topicul unde nu trebuia, daca e vre-un admin puteti sa il mutati la "Drept Societar"

sorry..

c.

luciflor

Post by luciflor » 03 Mar 2006, 13:35

Legea 31/1990 privind societatile comerciale.
Situatia nu e complicata deloc. Poate e mai simpla decat credeai.
Cel putin asa cum a fost prezentata. Un asociat intr-un SRL vrea sa se retraga si sa cesioneze partile sociale pe care le detine unei alte persoane.
Nu are importanta ca altcineva, adica tu, esti asociat in acel SRL si esti si asociat unic in alt SRL. Legea specifica ca nu poti sa fii asociat unic la 2 SRL-uri in acelasi timp.
Ca sa nu ai dubii: eu am fost asociat unic la un SRL si in acelasi timp asociat cu sotia mea in alt SRL. Dar este mai bine sa apelezi la cineva in domeniu. E mai sigur.

wishmaster

Post by wishmaster » 03 Mar 2006, 13:48

Da, e intr-adevar destul de simpla, adica, asociatul nu are pretentii, nu sunt bani de impartit, vrea doar sa se retraga pt. a-si face singur alt SRL. Sincer legile nu le cunosc, de aceea am apelat la voi.
Eram curios ce presupune acest lucru si cam ce costuri ar fi, dar in mare am reusit sa ma lamuresc.

Thanks to ALL ! ;)

:cafea:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 03 Mar 2006, 13:48

Cu placere, si alta data :)

wishmaster

Post by wishmaster » 03 Mar 2006, 22:27

Sigurat o sa mai va stresez cand mai am nelamuriri :) Bine ca s-a inventat internetul, haha, bine pt. mine cel putin .... ;)

Super saitun . 10+

Sa traiti bine ! :)

Post Reply