Am fost condamnat,pentru fapta savarsita in decembrie 1998, conform art.250 alin.2 cod penal prin sentinta penala nr.136/1999 a Tribunalului Militar Timisoara ramasa definitiva la data de 09.03.2000 prin decizia penala nr.82/2000 a Curtii de Apel Bucuresti. Mi-au fost aplicate trei pedepse a cate 2 ani inchisoare iar in baza art.33 lit.a si art.34 lit.b cod penal urma sa execut pedeapsa de 2 ani.
In baza art.81, art.82 cod penal a fost suspendata executarea pedepsei de mai sus pe durata unui termen de incercare incepand cu 09.03.2000 si pana la 09.03.2004.
Am fost gratiat conform Legii nr.543/2002 art.1 si art.2 si reabilitat prin sentinta penala ramasa definitiva nr.80 din ianuarie 2005 (art.86 cod penal.).
CARE ESTE SITUATIA MEA ACUM?
INTRU SUB INCIDENTA ART.50 LIT.I DIN LEGEA NR.188/1999?
DAR A ART.69 DIN LEGEA NR.360/2002 SI A LEGII NR.80/1995 ART.85?
Am fost condamnat pe nedrept. S-a depus marturie mincinoasa. Se mai poate face ceva?
Voi putea reintra in politie?
Va multumesc!
reincadrare?
Nu exista obligatia, dar nici nu este interzis sa va reincadreze.
Art. 133 cod penal se refera la efectele reabililitarii, care nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functie, de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut. Reabilitarea nu are efecte nici asupra masurii de siguranta a interzicerii de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie, o meserie ori o alta ocupatie.
Conform art. 394 si urmatoarele - cod procedura penala, marturia mincinoasa este motiv de revizuire, daca a dus la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice. Dovada marturiei mincinoase se face prin hotarare judecatoreasca. Cererea de revizuire in favoarea condamnatului se poate face oricand.
Art. 133 cod penal se refera la efectele reabililitarii, care nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functie, de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut. Reabilitarea nu are efecte nici asupra masurii de siguranta a interzicerii de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie, o meserie ori o alta ocupatie.
Conform art. 394 si urmatoarele - cod procedura penala, marturia mincinoasa este motiv de revizuire, daca a dus la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice. Dovada marturiei mincinoase se face prin hotarare judecatoreasca. Cererea de revizuire in favoarea condamnatului se poate face oricand.
reincadrare?
Da, purtare abuziva. Am parcurs toate etapele, am fost reabilitat dar se pare ca acum am probleme cu legea 188/1999 art.50 lit. i care spune ca daca ai fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani nu poti ocupa alta functie publica. Care era statutul politistului in aprilie 2000?
reincadrare?
Am depus cerere de inscriere la concurs pentru post de agent de politie si mi s-a spus ca nu pot fi selectionat pentru concurs deoarece cand am fost trecut in rezerva (01.04.2000) postul pe care l-am ocupat era asimilat unei functii publice si ma aflu sub incidenta art.50 lit.i din legea 188/1999
Re: reincadrare?
Nu era statut.iazmina wrote: . Care era statutul politistului in aprilie 2000?
Eram inca militari si se aplica Legea privind cadrele militare.
In septembrie 2002 am fost demilitarizati(stiu pentru ca am fost doar 2 saptamani sublocotenent) :)
reincadrare?
Multumesc. Am Inteles ca statutul politistului s-a publicat in iunie 2002 iar demilitarizarea a inceput abia in toamna. Deci postul ocupat de mine nu era asimilat unei functii publice nici la data producerii incidentului, decembrie 1998, nici la data la care am fost trecut in rezerva, aprilie 2000. Eram inca militar deci nu intru sub incidenta legii 188/1999. Am inteles bine?