cum sa-l fac pe primar sa plateasca???????????

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Ionescu_office

cum sa-l fac pe primar sa plateasca???????????

Post by Ionescu_office » 24 Feb 2006, 11:31

Am o mare problema ce se datoreaza situatiei ilare in care ma aflu fiind la dispozitia unui primar care se joaca cu legea.
In comuna respectiva, firma a executat lucrarile pentru alimentarea cu apa inca din 2003. Exista contracte, procese-verbale .... toate actele sunt in regula, am obtinut executarea silita, s-au poprit conturile primariei, dar primarul nu vrea sa semneze; drept urmare, executorul nu poate lua nici un leu din cont.
Cum poate un om care reprezinta autoritatea statului sa se opuna la respectarea unei hotarari judecatoresti dupa bunul sau plac..........?
Ce credeti ca ar putea fi facut?????????????

denominatus

Post by denominatus » 24 Feb 2006, 17:22

Fa o noua cerere de incuviintare a executarii.
Imobiliare si mobiliare.
Ia-i biuroul, numai asa, de-a naibii.
Si daca nu vrea, ia-i primaria si vinde-o la licitatie.
Ce mai trebuia el sa-ti semneze, daca i-ai poprit conturile???

croc

Post by croc » 24 Feb 2006, 20:03

eu stiu ca autoritatile publice sunt executate silit numai pe ceea ce-si bugeteaza special pt executare (scuzati exprimarea :mrgreen: );

este o norma speciala in acest sens, a pus-o cineva pe forum mai demult.

probabil ca este vorba despre ceva de genul asta (primarul poate ca nu si-a bugetat suma).

teodora29

Post by teodora29 » 24 Feb 2006, 22:59

Fa si o plangere penala pentru nexecutarea unei hotarari judecatoresti .art.271 CP.

Ionescu_office

Post by Ionescu_office » 01 Mar 2006, 15:10

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. 8-)
Intre timp, am cateva noutati pe care tin sa vi le comunic:
- am facut plangere penala impotriva primarului si vom vedea ce se va rezolva pe aceasta cale.
- am depus la instanta de executare o cerere pentru a-l obliga pe primar la plata unei amenzi civile pe zi de intarziere pentru neindeplinirea obligatiei de a face (in speta a semna extragerea banilor din cont). Mi-am bazat actiunea pe art. 580, indice 3, al. 1 CPC. :idea:

Si mai am o intrebare pentru colegul care mi-a sugerat sa cer o noua incuviintare instantei: suntem noi, firma in drept sa o adresam personal sau prin executorul judecatoresc?? :?:

O zi buna si o primavara frumoasa tuturor plina de litigii castigate.

tristan

Post by tristan » 01 Mar 2006, 17:08

"cererea de executare silita se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu dispune altfel.Executorul judecatoresc va solicita incuviintarea executarii de catre instanta de executare, careia ii va inainta, in copie, cererea creditorului urmaritor si titlul executoriu." C.Proc.Civ

Ionescu_office

Post by Ionescu_office » 02 Mar 2006, 09:01

Merci.
Am solicitat executorului judecatoresc sa urmareasca bunuri ale primariei.

O zi buna.

Post Reply