S.A asociat unic in SRL
S.A asociat unic in SRL
in caddrul unui SRL avand ca asociat unic un SA, deciziile in AGA- SRL se iau de asociatul unic prin consiliul de administratie al SA sau prin AGA -SA. 

hotarai cu privire la modificarea denumirii si a sediului social al SRL-ului.De mentionat ca SA nu si-a desemnat un reprezentant in cadrul SRL-ului, iar presedintele CA al SA este si admin in SRL. Deci poate doar presedintele Ca al SA sa ia decizii in privinta SRL, ori este necesara intrunirea CA sau AGA?
Hotararea AGA SRL este lagal consituita prin prezenta SC X SA in calitate de asociat unic prin Dl Z in calitate de presedinte al CA al SA si Dl. Y in calitate de menbru al CA al SA, sau doar prin prezenta Dl Z in calitate de presedinte al CA al SA? in ultimul caz fiind nevoie, banuiesc, si de o imputernicire din partea AGA SA pt Dl. Z
Hotararea AGA SRL este lagal consituita prin prezenta SC X SA in calitate de asociat unic prin Dl Z in calitate de presedinte al CA al SA si Dl. Y in calitate de menbru al CA al SA, sau doar prin prezenta Dl Z in calitate de presedinte al CA al SA? in ultimul caz fiind nevoie, banuiesc, si de o imputernicire din partea AGA SA pt Dl. Z
Daca nu este prea complicat .... convoaca AGa la SA ( societate de tip inchis?? nr. de actionari??) eu as stabili foarte clar limitele mandatului presedintelui CA -in calitate de reprezentant al actionarului unic ce poate sa decide si sa "voteze" singur... pentru ce operatiuni va avea nevoie de imputernicirea AGA.
In acest caz .. cred ca merge doar decizia presedintelui CA.
De regula lucrurile se complica la vanzarea bunurilor societatii.
Practic atata timp cat la cesionare nu s-a stabilit mandatul pentru presedintele CA nimeni nu poate sa sustina ca a depasit limitele mandatului.
In acest caz .. cred ca merge doar decizia presedintelui CA.
De regula lucrurile se complica la vanzarea bunurilor societatii.
Practic atata timp cat la cesionare nu s-a stabilit mandatul pentru presedintele CA nimeni nu poate sa sustina ca a depasit limitele mandatului.
intrucat hotararea care trebuie luata, respectiv schimbare denumire firma este una din hotararile care trebuiesc luate de AGA extraordinara trebuie sa faci urmatorii pasi:
1. SA, in caliate de asociat unic in SRL trebuie sa emita o hotarare AGA prin care arata ca il imputerniceste sa participe la AGA srl-ului pe X(presedintele CA).
2.in cadrul SRL-ului, asociatul unic prin imputernicitul desemnat,emite la randul sau hotararea asociatului unic prin care arata ca a hotarat schimbarea denumirii societatii.
3. pentru inregistrarea mentiunilor la Reg Com. ai nevoie de ambele hotarari +actul aditional la actul constitutiv al srl-ului privind modificarea denumirii(atentie rezervarea denumirii noi trebuie facuta inainte de emiterea actelor despre care am vorbit).
1. SA, in caliate de asociat unic in SRL trebuie sa emita o hotarare AGA prin care arata ca il imputerniceste sa participe la AGA srl-ului pe X(presedintele CA).
2.in cadrul SRL-ului, asociatul unic prin imputernicitul desemnat,emite la randul sau hotararea asociatului unic prin care arata ca a hotarat schimbarea denumirii societatii.
3. pentru inregistrarea mentiunilor la Reg Com. ai nevoie de ambele hotarari +actul aditional la actul constitutiv al srl-ului privind modificarea denumirii(atentie rezervarea denumirii noi trebuie facuta inainte de emiterea actelor despre care am vorbit).
Scuze, am omis din mesajul tau faptul ca modificarile privesc si sediul social. Dar si in acest caz tot aceiasi pasi trebuiesc urmati. Precizez ca la ambele societati trebuie convocata AGA(la SA pentru desemnare reprezentant in srl si aratarea puterilor cu care este investit si la SRL pentru ca doar pe baza hotararii AGA, in cazul tau a asociatului unic, se pot face astfel de modificari la actul constitutiv) .