Legalizare acte secretari consilii locale

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
norocel

Legalizare acte secretari consilii locale

Post by norocel » 22 Feb 2006, 12:35

Potrivit prevederilor Legii nr. 36/1995, secretarii consiliilor locale ale comunelor si oraselor unde nu functioneaza birouri ale notarilor publici vor indeplini, la cererea partilor, urmatoarele acte notariale:
a) legalizarea semnaturilor de pe inscrisurile prezentate de parti;
b) legalizarea copiilor de pe inscrisuri, cu exceptia inscrisurilor sub semnatura privata.

Sa prespunem ca avem 3 localitati (A, B. si C) in care nu exista birouri notariale.
Intrebarea mea este daca secretarul Primariei A, poate legaliza acte pentru o persoana care are domiciliul pe raza Primariei B sau C.
Eu zic ca da, dar mai vreau sa vad si alte pareri, ca sa fiu sigur ca nu gresesc.

norocel

Post by norocel » 23 Feb 2006, 07:36

Dau o cafea daca-mi raspundeti... :cafea:

aiurel

Post by aiurel » 23 Feb 2006, 11:45

Aceleasi chestiuni sunt prevazute si in L. 215/2001, art. 85 alin. 1.
Nici in acest caz nu se precizeaza daca este sau nu posibila varianta propusa de tine.
Care ar fi motivatia pentru care ar face cineva acest lucru din moment ce fiecare comuna are secretarul ei?

norocel

Post by norocel » 23 Feb 2006, 11:49

Ex: secretarul este in concediu.

Cronos

Post by Cronos » 23 Feb 2006, 12:20

nu vad de ce nu ar fi voie...legea nu instituie vreo restrictie...in plus prevede la alin. 2 ca "Actele prevazute la alin. 1, in cazul in care depunerea lor este necesara la unele institutii sau agenti economici, vor fi indeplinite de acestea."...pe de alta parte, ma gandesc ca, la fel cum omul nostn se deplaseaza dintr-o loc. in alta ca sa caute secretarul care nu e in concediu, ar putea sa se deplaseze intr-o localitate unde este un notar... + daca secretarul e in concediu si sunt indeplinite conditiile alin. 2, atunci nu mai are nevoie de el...
:?: :grin:

denominatus

Post by denominatus » 23 Feb 2006, 13:31

Norocelul, eu sunt mare bautor de cafele. :-P
Iti dau raspunsul, si inca ceva mai mult.

Raspunsul este DA, secretarul va intocmi actele.
Mai mult, va intocmi actul chiar daca vine un cetatean care sta intr-un mare muncipiu, unde sunt si 200 de notari.
Domiciliul partii este irelevant, poate sa fie si din China.
Ubi lex...

Post Reply