Amenintare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
polfyn

Amenintare

Post by polfyn » 12 Feb 2006, 14:09

Am si eu o situatie de prezentat: Am fost amenintat telefonic atat eu cat si familia mea de catre sotul verisoarei mele,iar in urma cu 2 zile am mai primit o amenintare din parte acestuia dar prin intermediul verisoarei mele.Am depus plangere la politie iar acesta in prezenta politistilor a recunoscut infractiunea dar nu a primit nici o sanctiune de la politie doar a primit un proces verbal cu avertisment.Ce optiuni am eu ca sa il fac sa plateasca pt fapta sa.Ar fi o solutie,un proces civil,cam ce daune morale se cer in astfel de cazuri sau daca s-ar putea sa cer sa fie amendat pentru fapta sa (nu doar cu avertisment).Banuiesc ca din moment ce si-a recunoscut fapta,procesul ii ca si castigat! Va multumesc

chihiro

Post by chihiro » 13 Feb 2006, 20:00

Probabil politia, in intelepciunea ei, a considerat ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. Problema nu este, in cadrul actiunii civile de care intrebi (ca penala nu se poate, din motivul descris in propozitia nr.1), sa dovedesti existenta nfaptei iliciten, ci prejudiciul pe care aceasta ti l-a cauzat, ca sa poti solicita ndaunen. Simpla incalcare a unui drept nu probeaza existenta unui prejudiciu. Deci daca vrei daune, trebuie sa dovedesti existenta unui prejudiciu cauzat de amenintarile de care vorbeai, si intinderea acestui prejudiciu, sa justifici cumva cuantumul daunelor pe care le ceri. Mai ales ca ai mentionat ndaune moralen, un domeniu inca nedefrisat complet in Romania.

comisar

Post by comisar » 14 Feb 2006, 00:39

polfyn,ce nume de dac are si asta,nu inteleg pentru ce-ti trebuie daune,iti dau eu un sfat bun,la munca si nu l-a intins mina,daca toti vrem bani si nimeni nu munceste,ne ducem dracului toti si praful se alege de tara asta.
cu bine tuturor care vor sa faca ceva pentru tarisoara noastra !!

Mili

Re: Amenintare

Post by Mili » 14 Feb 2006, 01:53

polfyn wrote:Am si eu o situatie de prezentat: Am fost amenintat telefonic atat eu cat si familia mea de catre sotul verisoarei mele,iar in urma cu 2 zile am mai primit o amenintare din parte acestuia dar prin intermediul verisoarei mele.Am depus plangere la politie iar acesta in prezenta politistilor a recunoscut infractiunea dar nu a primit nici o sanctiune de la politie doar a primit un proces verbal cu avertisment.Ce optiuni am eu ca sa il fac sa plateasca pt fapta sa.Ar fi o solutie,un proces civil,cam ce daune morale se cer in astfel de cazuri sau daca s-ar putea sa cer sa fie amendat pentru fapta sa (nu doar cu avertisment).Banuiesc ca din moment ce si-a recunoscut fapta,procesul ii ca si castigat! Va multumesc
Daca nu au trecut 2 luni de la comiterea faptei poti depune o plangere prealabila la judecatoria in raza careia a fost savarsita fapta.
Te poti constitui parte civila in procesul penal si vei avea si calitate de parte vatamata. Pedeapsa pentru amenintare este de la 3 luni la 3 ani sau amenda penala.
La instanta poti cere politiei sa inainteze declaratiile luate anterior.
Procesul poate dura foarte mult, cel putin 6 luni, probabil vei avea nevoie de un avocat, probabil varul va invoca si el o infractiune savarsita de catre tine (eventual tot o amenintare?!?), vei dobandi calitate de parte vatamata-inculpat si tot asa, incat iti vei dori sa nu fi ajuns niciodata acolo.
Din pacate asta e realitatea.
Cantareste optiunile si ia decizia cea mai buna!

Post Reply