grup de interese

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
indian

grup de interese

Post by indian » 13 Dec 2005, 22:21

In ce temei se constituie un grup de interese ? Exista legislatie specifica ? Daca da ..... help !
Eu vad problema ca fiind legata de un "grup de societati" comerciale, ce au acelasi scop economic.

mariusms

Post by mariusms » 13 Dec 2005, 22:33

Legea nr. 161/2003, Titlul V, art. 118 si urmat.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 14 Dec 2005, 08:45

Din pacate, prevederile Legii nr.161/2003 sunt lipsite de finalitate. Se presupune ca in momentul in care legiuitorul a consacrat instituita GIE trebuia sa ofere si unele avantaje, din punctul meu de vedere mai ales concurentiale in raport cu marile firme internationale, in perspectiva integrarii in UE.
Dar in actuala reglementare, practic grupul de interese nu se deosebeste, in afara de denumire, cu nimic fata de o societate comerciala avand ca asociati sau actionari doua sau mai multe societati comerciale.
Ba dimpotriva, procedurile de constituire nu sunt la fel de simple precum in cazul unei societati comerciale.

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 07 Feb 2006, 14:12

Am si eu aceeasi problema, numai ca in acest caz este vorba de 5 societati, toate srl. Am mers pana acum cu contracte de asociere in participatiune, dar asociatul majoritar din toate cele 5, doreste grup de interese, argumentul de baza fiind intrarea in UE.
Procedurile de constituire difera de cele ale unei societati comerciale?!
Avantajele care sunt?

fanna

Post by fanna » 08 Feb 2006, 11:38

Apropos de asociere in participatiune, si eu am probleme legate de asocierea a doua SRL-uri, si nu stiu inca forma in care sa o fac, asociere in participatiune sau grup de interese.
Stiam ca asocierea in participatiune nu mai este de actualitate si nu se mai foloseste in prcatica, dar cred ca sunt numai niste zvonuri.....
Inca nu gasesc o forma finala la colaborarea asta intre societati.
Poate aveti idei.:)

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 10 Feb 2006, 20:35

Asocierea in participatiune este actuala si se foloseste in practica.Se face un contract intre cele doua firme, se stabileste obiectul (care de fapt este asocierea pentru realizarea unui profit), se stabilesc aporturile sociale si modul de varsare a acestora, se stabileste un administrator si un consiliu din care fac parte persoane din cele doua firme, evidenta contabila, etc.

Post Reply