grile buclucase

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
april

grile buclucase

Post by april » 26 Oct 2004, 17:21

inca ceva...
abia am m-am uitat pe grila pe care o am si am dat peste o intrebare care mie mi se pare prost formulata...

2. Uzufructuarul: a) este indreptatit sa exercite actiunea confesorie si impotriva nudului proprietar;
b) dobandeste fructele, indiferent de felul lor, proportional cu durata dreptului de uzufruct;
c) este indreptatit sa cedeze emolumentul dreptului sau;

Nu vi se pare ca prin a spune " este indreptatit" se intelege mai degraba "are suficiente motive" decat a "are dreptul" (ceea ce mie mi se par 2 situatii distincte...) ?
Este adevarat ca eu am tendinta de a analiza cam mult, dar in cazuri din astea care se pot interpreta cum facem sa ne dam seama daca cei care au alcatuit grilele s-au exprimat cam stangaci sau este o capcana intentionata?
Asta este o problema mai veche a mea cu grilele...cred ca am devenit prea suspicioasa de cand am luat leapsa big time la grilele lui Boroi din anul I :)

innuenda

Post by innuenda » 26 Oct 2004, 21:50

Nu trebuie sa mergi la fineturi de genul asta. Si eu am gresit unele grile de finete pe acest considerent. La INM nu sunt insa capcane de genul "si/sau". Eu, cel putin, nu le-am identificat. Capcanele sunt mai grosolane, de genul celei de la punctul a de la grila 29, cea cu revizuirea (pentru ca s-a dat mai putin decat s-a cerut), in care, spre rusinea mea, eu am cazut .

april

Post by april » 27 Oct 2004, 14:05

:) sper sa fie asa cum spui. inca nu m-am uitat pe grilele pe care le am pt ca n-am recapitulat si nu vreau sa am impresia ca nu stiu nimic, stii, se intampla si apoi iti cam cade moralul...adevarul e ca am capatat un fel de fobie de grile, pur si simplu, din cauza ca am dat mai multe examene cu grile din acelea foarte grele, cu toate variantele de raspuns si o groaza de chichitze, am inceput sa "vad alb" in fata ochilor imediat cand vad niste grile si nu mai pot concentra...e cam nasol, sper sa-mi treaca :)
bafta si tie in viitor!

oana_dan

Post by oana_dan » 27 Oct 2004, 17:32

Nu cred ca este vorba de o exprimare stangace. Pur si simplu aste-s cuvintele pe care le foloseste Barsan in cartea sa. 8) In civil gasesti destule capcane - in sensul ca sunt o multime de exceptii la exceptii incat nu cred ca e cazul sa exageram cu analiza.

Post Reply