"cazier" medical?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
rupi

"cazier" medical?

Post by rupi » 30 Jan 2006, 13:09

stie cineva care e lista cu antecedentele medicale la intrarea in magistratura?
sa aruncam si noi o privire, poate o mai fi vreo discriminare pe :evil: acolo, in afara de deja celebrul cancer la san :mrgreen:

norocel

Post by norocel » 02 Feb 2006, 08:02

In baza Legii nr. 544/2001, ai dreptul sa ceri sa ti se comunice aceasta lista.
Eu sper insa ca Monica Macovei sa dispuna publicarea in Monitorul Oficial a ordinului prin care a fost aprobata lista, pentru ca altfel nu are nici o valoare juridica (vezi art. 10 din Legea nr. 24/2000, republicata) si singurele incompatibilitati medicale raman cele din Legea nr. 303/2004.

rupi

Post by rupi » 02 Feb 2006, 19:35

multumesc de raspuns, norocel.
eu am pus intrebarea gandindu-ma la dosarul pt MAI unde in fisa medicala apar vreo zece afectiuni cu privire la care dai cu subsemnatul ca nu ai suferit.(+ referiri la C.pen.daca minti)
facand o analogie m-am gandit ca si la INM cand iti faci fisa medicala o fi la fel. asteptam un raspuns de la auditor forumist. dar se pare ca avem un singur caz pana acum ,cel relatat in massmedia.
am rasfoit acum pe net L 303 si se face referire la o comisie medicala care te verifica in art 14 al 2 lit e) cand intri la INM si in art 62 la boala psihica care det susp din functie a judecat. cam atat.
e chiar misto. te chinui o gramada sa treci de grile si spete si dupa aia ai putea avea norocul sa te afli pe o lista neagra nepublicata inca. :-x

norocel

Post by norocel » 03 Feb 2006, 15:09

Interesant este ca MJ nici acum nu a publicat inca acel ordin pe care sustine ca l-ar fi modificat.
Tare as vrea sa vad care este temeiul legal in baza caruia se instituie aceste incompatibilitati medicale printr-un ordin al MJ.

ali2006

Post by ali2006 » 06 Feb 2006, 15:33

ASTA ESTE FAIMOSUL ORDIN NR. 384/20.01.2006

ORDIN

MINISTRUL JUSTITIEI SI MINISTRUL SANATATII;
AVAND IN VEDERE DISPOZITIILE ART.14 ALIN2 LIT.E SI ART.64 ALIN1 DIN LEGEA NR. 303/2004 PRIVIND STATUTUL JUDECATORILOR SI PROCURORILOR, REPUBLICATA
EMIT URMATORUL:
ORDIN

ART.I ORDINUL COMUN AL MINISTRULUI JUSTITIEI NR. 548/11.04.2005 SI LA MINISTRILUI SANATATII NR. 363/13.04.2005 SE MODIFICA DUPA CUM URMEAZA:
- ART.II DIN ORDIN VA VAEA URMATORUL CUPRINS:

" ART.II-CELE DOUA COMISII VOR FUNCTIONA LA CENTRUL MEDICAL DE DIAGNOSTIC TRATAMENT AMBULATOR SI MEDICINA PREVENTIVA DIN BUCURESTI, STR. WASHINTON NR.8-10, SECTOR 1, AVAND COMPONENTA PREVAZUTA IN ANEXA NR.1 CARE FACE PARTE INTEGRANTA DIN PREZENTUL ORDIN"
- SE ABROGA DISPOZITIILE ART. III SI IV
ART.II DIRECTIA PENTRU RESURSE UMANE SI RELATII CU CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII SI SERVICIUL DE ASISTENTA MEDICALA DIN MINISTERUL JUSTITIEI VOR ADUC ELA INDEPLINIRE DISPOZITIILE PREZENTULUI ORDIN.

DAT IN BUCURETI, 20 IANUARIE 2006

dispozitiile art. III si IV pe care le abroga se refera la :
Art.III Metodologia de examinare si abremul medical pentru exerciatrea functiei de magistrat sunt cele prevazute in Anexa nr.2
Art IV Anexele 1 si 2 sunt parte componenta a prezentului ordin.
Anexa 1 se refera la comisia de expertiza care a fost modoficata prin noul ordin
Anexa 2 se refera la metodologia de examinare care a fost abrogata prin noul ordin, si mai este si anexa 1A care se refera la baremele medicale pentru exercitarea functiei in magistratura care la fel a fost aborgata.
Aici intra 371 de boli, calsificate in 3 categorii:
-inapt
-apt
-apt 1 adica cu aporbarea serviciul de asistenta medicala din cadrul mj.
oricum, acesta lista nu mai e valabila.
Sper ca v-am fost de ajutor, nu am cum sa postez tot ordinul (cel care a fost modificat) cu anexele pt. ca e foarte mare si il am in forma scrisa, iar ca sa ma apuc sa-l scriu ma apuca anul nou :-D
dar daca pe cineva il intereseaza o boala anume il pot ajuta.

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 15:50

Si s-a publicat sau nu in Monitorul Oficial?

ali2006

Post by ali2006 » 06 Feb 2006, 16:03

nu stiu, dar nu cred, ei zic ca e un ordin intern si nu se publica.

cel putin pana in prezent nu am vazut nimic in MO si il primesc zilnic.

eu am primit ordinul de la ministerul sanatatii prin posta in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 16:19

Sunt impresionat de cat de bine se stie legea la MJ. :lol:
Ordin intern prin care se stabilesc limite in exercitarea unei profesii... :mrgreen:
Plec in Congo... :-x

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Feb 2006, 16:26

eu am o curiozitate, sper sa nu va suparati pe mine:

Ce e aia ordin "de uz intern" in anul 2006? Adica de uzul intern al cui?

Eu am inteles ca cel abrogat/modificat era, din nu stiu ce motive, de "uz internn insa ma asteptam ca "modificatorul" sa se publice in M.Of. ca sa stie tot omul ce conditii de sanatate trebuie sa indeplineasca pentru a accede la postul de magistrat.
Si daca se stie bolnav sa nu mai dea banii pe examen.

@congo nu e o optiune

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 16:33

Eu nu am Legea nr. 303/2004 la indemana dar din cate imi amintesc, in baza textelor citate in preambulul ordinului, MJ ar avea dreptul numai sa numeasca comisia medicala.
Ce text din lege da dreptul sa se emita un ordin prin care se stabilesc incompatibilitati medicale?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Feb 2006, 16:40

pai daca esti atent ai sa vezi ca nici nu se mai stabilesc incompatibilitati medicale ci numai comisia.

ce nu inteleg e de ce nu se publica

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 16:56

Da, am citit atent ordinul si am vazut ca nu se mia refera decat la comisie.
In cazul asta crezi ca mai are caracter normativ, adica se mai impune sau nu publicarea in M.Of. pentru a intra in vigoare?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Feb 2006, 17:18

Daca nu se mai numeste decat comisia atunci chiar ca nu mai are caracter normativ asa ca ar putea sa nu-l mai publice.

Dupa cum arata in forma scrisa de Alin se pare ca asa si este: strict un act de numire a comisiei. Nu act normativ.

Post Reply